Prof. Dr. Mustafa Zengin sınıfı” mezun oldu

Prof. Dr. Mustafa Zengin sınıfı” mezun oldu

Prof. Dr. Mustafa Zengin sınıfı” mezun oldu
Toplumsal Kadın Hareketi Derneği bünyesinde okuma yazma kursunu tamamlayan kadınlar Maltepe Belediyesi Küçükyalı Kültür Merkezinde düzenlenen törenle temsili diplomalarını aldılar.

 Merasimin ev sahibi Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin yaptığı konuşmada çağdaş Türkiye için baş tacı kadınların büyük önem arz ettiğini belirterek, “Eğitim düzeyini yukarı seviyelere taşıyan bu tür çalışmaları desteklemek boynumuzun borcu, daima kadınlarımızın arkasındayız. Unutulmamalıdır ki; bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, kadın haklarına verdiği değerle ölçülür. Çeşitli nedenlerden ötürü en temel insan haklarından biri olan eğitimden mahrum kalmış kadınlarımızın yaşı kaç olursa olsun öğrenme isteği herkese ders olmalıdır.

Her zaman olduğu gibi bizi kadınlarımız aydınlığa taşıyacaktır” dedi. Okuma yazma kursunun verildiği Prof. Dr. Mustafa Zengin sınıfından on bir olmak üzere toplam on dört kadın diplomalarını Başkan Zengin, ünlü müzisyen Ömür Göksel ve öncü sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin elinden aldılar. Toplumsal Kadın Hareketi Derneği Genel Başkanı Hüsniye Kaya, konuşmasında “Bizim yürekli kadınlarımız engellere ve hatta yeri geldiğinde kocalarına hayır dediler, biz okumaya gidiyoruz diyerek geldiler ve okuma yazma öğrendiler. Onların önünde saygıyla eğiliyorum.” dedi.

Diploma alan bazı kadınlar sahneye çocuklarıyla beraber çıktı, bazıları heyecandan konuşamadı. Okuma yazma öğrenmenin tarif edilemez bir mutluluk olduğunu ifade eden bir kadın, “Kimse cahil kalmasın ne olur, herkes destek versin” çağrısında bulundu. Altmış yaşını geçmiş olmasına rağmen okuma yazma öğrenen Nazife Teyze de uzun süre alkışlandı.Törenin ardından verilen kokteylde Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin kadınlarla uzun süre sohbet etti.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER