Engelli Sefa’nın Kaykaylı Çözümü Başkandan Takdir Aldı

Engelli Sefa’nın Kaykaylı Çözümü Başkandan Takdir Aldı

Engelli Sefa’nın Kaykaylı Çözümü Başkandan Takdir Aldı
Maltepe Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi  birinci yılını kutladı.  Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in katılımıyla gerçekleşen kutlama toplantısında 14 engelli vatandaş da bilgisayar eğitimi sertifikalarını Başkan Zengin’in elinden aldı. Engelliler Meclisi kutlama toplantısında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Zengin, “bugün engelli meclisinin yaptığı güzel çalışmaları taçlandırmak için buradayız.

 Engelsiz bir dünya için hep birlikte çalışıyoruz. Biz sizi engelli olarak görmüyoruz. Sizlerle toplum içinde daha fazla birlikte olmak için, sizin daha rahat yaşamanız için daha neler yapabileceğimizi araştırıyoruz. Elbirliği ile bir yıl gibi kısa sürede çok başarılı işler yaptık. Örneğin, Çam sokağını engelli vatandaşlarımız için düzenledik.

 Bu sokakların sayısı daha da artıracağız.” dedi. Engelliler Meclisi toplantısı, iki engelli kursiyerin de çifte  mutluluk yaşadıkları farklı bir gün oldu. Dört ay süren bilgisayar eğitimi kursundan mezun olan Sefa Gültekin ve Merve Önal, sertifikalarını alır almaz iş teklifi aldılar. Ve salondan iş görüşmesi yapmak üzere sevinç içinde ayrıldılar. Toplantının en dikkat çeken ismi, kaykayı tekerlekli sandalye gibi kullanan doğuştan yürüme engelli Sefa oldu.

 Kaykayının üzerine yerleştirdiği çamaşır leğeninin üzerinde her yere rahatça gidebildiğini söyleyen Sefa Gültekin, Başkan Mustafa Zengin’in tekerlekli sandalye teklifine de ihtiyacı olmadığı gerekçesiyle sıcak bakmadı. Engelliler meclisinin yıldönümü toplantısında engelli meclisi başkanı Tülay Düztaş da bir teşekkür konuşması yaptı.

Maltepe Belediyesi ile çok güzel işlere imza attıklarını ifade  eden  Düztaş, “Başkanımızdan çok önemli destekler aldık. Eğitimci ve sağlıkçı kimliğiyle bize çok büyük destekler verdi. Maltepe Belediyesinde engelli masası kuruldu. Bu masaya sağlık eğitim ve her tülü toplumsal sorunlarımızı iletiyoruz. Engelli minibüsü ile, hastaneye gidebiliyor, dışarı çıkabiliyoruz.  Biz görme engellilerin rahatça gezebilmemiz için bir sokak da düzenlemeler yapıldı.Teşekkür ediyoruz” dedi. Maltepe Belediye Başkanı Zengin, engelliler ve ailelerinin katıldığı toplantıda, çeşitli konulardaki soruları cevaplandırdı ve onlarla birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER