KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY ŞAM’DA…

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY ŞAM’DA…

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY ŞAM’DA…
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY ŞAM’DA… İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TURİZMİ GELİŞTİRMEYE YÖNELİK “ORTAK TEKNİK KOMİTE TOPLANTI”SI BAŞLADI…
 

·        Suriye Kültür Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a kendi yazmış olduğu tiyatro oyununun Türkiye’de yayınlanması ve sahnelenmesi dileğini iletti.

·        Türk Modern Türk Şiiri Antolojisi ve çağdaş Türk edebiyatı eserleri Suriye’de yayınlanacak.

·        Türkiye’de Suriye, Suriye’de Türk kültür merkezleri açılacak.

             Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Şam’daki temaslarına Suriye Kültür Bakanı Riyat İsmet’le görüşerek başladı. Görüşmede konuşan Suriye Kültür Bakanı İsmet, şu anda ülkesi ile Türkiye arasındaki durumun önceki yıllarda adeta bir rüya olarak değerlendirildiğini ve bugün bu rüyanın gerçekleştiğini söyledi. Vizelerin kalkması ve diğer etkenlerden dolayı oluşan olumlu hava sayesinde gelişen ilişkilerin, bugüne ve geleceğe faydası olacağına dikkat çekti. Riyat İsmet, Kültür ve Turizm Bakanı Günay’a kendi yazmış olduğu “Zenobia’yı Ararken” isimli oyunu hediye ederek, oyununun Türkçeye çevrilip, Türkiye’de oynanması doğrultusundaki dileğini de iletti.
 
            Daha sonra söz alan Bakan Günay ise, turizmi daha farklı kılmak için işin içine kültür ve sanatın katılması gerektiğini söyleyerek, Türklerle Suriyeliler arasındaki kültürel benzerliklere dikkat çekti. Vizelerin kolaylaşması ve siyasi ilişkilerin iyileşmesi sonucunda iki ülke insanı arasında ne kadar büyük bir kardeşlik potansiyeli olduğunun ortaya çıktığına vurgu yaptı. Vize kolaylığından sonra 1 milyona yakın insanın iki ülke arasında gidiş gelişler yaptığını söyleyen Günay, bu dostluğun müesseseleri olan kültür merkezlerinin de karşılıklı olarak kurulması gerektiğini ifade etti.
 
            Suriyeli Bakan ise ülkesinde Modern Türk Şiiri Antolojisi’nin Arapça olarak yayına hazırlandığını, zaman içinde çağdaş Türk romanlarını da yayınlayacaklarını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha sonra Suriye Turizm Bakanı Saadallah Agha Al-Qala’nın ve iki ülke heyetlerinin katılacağı Suriye-Türkiye Ortak Teknik Komite Toplantısı’na katıldı.

 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER