KABOTAJ BAYRAMI RENKLİ GEÇTİ

KABOTAJ BAYRAMI RENKLİ GEÇTİ

KABOTAJ BAYRAMI RENKLİ GEÇTİ
Şile de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları renkli geçti Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan törenler Şile Limanında devam etti.Kıyı Emniyetine ait KEM 4 isimli tekne ile denize açılan protokol deniz şehitleri için Karadenize çelenk bıraktılar bu esnada balıkçı limanında bulunan tekneler renkli bayrakları ile denize açılarak çelenk bırak törenine eşlik ettiler. Onca teknenin Karadeniz de  sergilediği görsel manzara görülmeye değerdi.Ayrıca Şile Limanında bağlı bulunan tarihi Maltepe vapuru da çaldığı siren ile kendisinin Denizcilik bayramlarında halen var olduğunu anımsattı.
 
MUHTEŞEM ZODYAK BOT GÖSTERİSİ
 
Şile Tahlisiye ekiplerinin zodyak gösterisi heyecan ile izlendi üç kişiden oluşan zodyak can kurtarma ekibi temsili olarak boğulma tehlikesi geçiren bir genci sudan çıkartma gösterisi katılımcıların beğenisini kazandı.Törenlerde Şile Kaymakamı Şükrü Görücü Garnzion Komutanı Kurmay Albay İsmet Küçükkaragöz Belediye Can Tabakoğlu ve vatandaşlar katıldılar.
 
TUMBACILAR GÖZ DOLDURDU.
 
Şile tahlisiye ve Yön burnu tahlisiye ekiplerinin tarihi tumba gösterisi törenlerin en renkli gösterisi haline geldi. Her yıl geleneksel olarak yapılan tumba gösterisi bu yılda şanına yakışır olarak izlendi.On kürekçi ve baş reis den oluşan ekip botta bulunan ipler ile botu batırıp kendilerinin su altında kalarak tekneyi ters çevirerek yaptıkları gösteri sonunda iki arkadaşın bayrak ve flam ile selamlaması ile son buldu.Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle birkaç kes tekrarlanan tumba gösterisi akıllarda kalır olarak sonlandı.
 
KABOTAJ  BAYRAMININ SİMGESİ YAĞLI DİREK YARIŞLARI

 Kabotaj Bayramlarının simgesi haline gelen yağlı direk yarışlarında kıyasıya yarışan gençlerden Ramazan Akgün direk ucundaki bayrağı alarak birinciliği elde etti.

 Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ‘’Şile Bezi Festivali 15 Temmuzda Başlıyor’

 Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu Şile nin bir deniz kasabası olduğunu ve bunun ev sahipliğini de  eski yıllardan bu zamana taşımıştır.1 Temmuz Bayramıda bu nedenle bizim için önemlidir dedi. Törenlerde yapılcak olan gösterilere de değinen Başkan Tabakoğlu Şile Bezi Festivalinin 25 yıl etkinliklerinin 15 Temmuzda başlayacağını kültürel sosyal faaliyetlerin içinde yer alacağı festivalde yabancı ülkelerden de katılımcıların bu yıl daha fazla olacağını ayrıca festivalin yirmi beşin yılı nedeniyle artık Şile Bezi Festivalinin çeyrek asıra varmış bir festival olduğunu ifade etti

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109