Hayvan Hakları İçin Ölüm Orucunda

Hayvan Hakları Gönüllü Savunucusu Ayşenur Sevim kedi ve köpeklerini terk etmediği için üç ay içinde altı kez evinden taşınmak zorunda kaldı. Site sakinleri tarafından Mobinge maruz kaldı.

Hayvan Hakları İçin Ölüm Orucunda
Hayvan Hakları İçin Ölüm Orucunda

Hayvan Hakları Gönüllü Savunucusu Ayşenur Sevim kedi ve köpeklerini terk etmediği için üç ay içinde altı kez evinden taşınmak zorunda kaldı. Site sakinleri tarafından Mobinge maruz kaldı.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde ikamet eden hayvan sever vatandaş Ayşenur Sevim Ataevler’de Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan Kedi Evi’nde bir basın açıklaması yaptı.

Ayşenur Sevim öncelikle, sokakta yaşayan kedilerin güven içinde kalabilecekleri, mama ve su ihtiyaçlarının Nilüfer Belediyesi tarafından karşılandığı bu projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sevim, Kedi Evi’nde bulunan kedilerin güvenliği için şartların daha da iyileştirilebileceğine dikkat çekerek, projenin genişletilmesi önerisinde bulundu.

Başkan Bozbey’e seslenen Sevim, Kedi Evi’nin yanına bir adet daha yapılmasını, ayrıca etrafının çitle çevrilerek ağaçlar arasında kalan bu yeşil alanın “Kedi Parkı” olarak tahsis edilmesini talep etti.

Nilüfer’de yaşamanın ayrıcalığıyla taleplerini dile getirdiğini anlatan Sevim, projenin diğer belediyelere örnek teşkil etmesi gerektiğine dikkat çekti.

2023 TÜRKİYESİNDE İNSANLIKTAN SINIFTA KALDIK

Alanda, kedileri sevmek için gelen hayvan severlerin oturabilecekleri banklarında olması gerektiğini ifade eden ve Kedi Evi’nin daha bakımlı hale getirilmesi gerektiğini söyleyen Sevim, aynı projenin, “köpekler” içinde hayata geçirilmesini beklediklerini dile getirdi.

Kedi Evi’n de yaşayan kedilerinin isimlerini ve karakteristik özelliklerini basın mensupları ile paylaşan Sevim, site sakinleri tarafından istenmediği için kedilerini buraya getirmek zorunda kalışını anlattı ve canı pahasına onları koruyacağını ifade etti.

HAMALLIKTAN KAZANDIĞINI HAYVANLAR İÇİN HARCIYOR

Ayşenur Sevim, hamallık yaparak evi geçindiren oğlu Kadir ile beraber yaşadığı evini üç ay içinde altı kez taşımak zorunda kaldığını söyleyerek hayvan hakları konusunda toplumu duyarlı olmaya davet etti.

Gönüllü hayvan dostu Ayşenur Sevim basın açıklamasına, ‘Konuşmama, yeryüzünde şimdiye değin katledilmiş, hayvan deneyleri ile işkence görmüş, dövülmüş, tecavüze uğramış can dostlarımızın ruhu için saygı duruşu ile başlamak istiyorum’ diyerek başladı ve ardından süreç içinde yaşadığı haksız muamelelere değindi.


SİVİL İNİSİYATİF ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASIDIR

BARINAKLAR KAPATILMALIDIR, HAY-PARK’LAR HAYATA GEÇİRİLMELİDİR


Modern toplumlarda sivil toplum kuruluşlarının çözümün bir parçası olduğuna vurgu yapan Sevim, çözümün bir parçası olmak adına gönüllü olarak yola çıktığını belirtti.
Konuşmasına şu sözlerle devam eden Sevim şunları söyledi.

 ‘Bursa’ya aidiyet duygusu besliyorsak, sorumluluklarımızın farkında olmamız ve bizi doyuran bu topraklara vefa borcumuzu ödememiz gerekir. Kentimizde yaşayan Bursalılara, kentlilik bilincini aşılamamamız gerekir. Son 50 yılda, çok hızlı kentleşen Bursa, beraberinde birçok sorunları getirdi. Bu sorunları aşmak için gayret göstermek hepimizin görevidir. Bursalı olmanın bir bedeli var. Buraya kadar her şey tamam fakat Bursa’da sadece insanlar yaşamıyor. Nasıl ki çevreyi, yollarımızı ve kentsel

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER