Üsküdar'da Yöresel Tatlar ve Kültür Festivali

Rize Dernekler Federasyonunca (RİDEF) İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Üsküdar Belediyesi desteğiyle düzenlenen "Yöresel Tatlar ve Kültür Festivali" başladı.

Üsküdar'da Yöresel Tatlar ve Kültür Festivali
Üsküdar'da Yöresel Tatlar ve Kültür Festivali

Rize Dernekler Federasyonunca (RİDEF) İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Üsküdar Belediyesi desteğiyle düzenlenen "Yöresel Tatlar ve Kültür Festivali" başladı.

Üsküdar'da Rize Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikte, kültürel öğeler ve yöresel yiyeceklerin tanıtımı yapılıyor.

Üsküdar sahili etkinlik alanında 26 Mart'a kadar devam edecek etkinlikte, kültürel öğeler ve yöresel yiyeceklerin tanıtılacağı çadırlar kuruldu.

Vatandaşların çadırları gezerek ürünlerden satın alabildiği etkinlik alanında ziyaretçiler için 10 gün boyunca çeşitli aktiviteler düzenlenecek.

RİDEF Genel Başkanı Recep Albayrak, yaptığı açıklamada, etkinliğin, "Gönül köprüsü kardeşlik buluşmaları" temasıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Albayrak, etkinlik boyunca her akşam ayrı bir program düzenleneceğini anlatarak, "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı münasebetiyle yarın akşam bizim de şehitleri anma programımız olacak. Ayrıca 'Bırakalım sigarayı, içelim Rize çayını', 'Al bir nefes Karadeniz'den kurtul obeziteden' gibi etkinliklerimiz olacak." diye konuştu.

Yöresel Tatlar ve Kültür Festivali'nin açılışına, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, RİDEF temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER