TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROLARINA KADINLARIN İLGİSİ ERKEKLERDEN FAZLA

16 Şubat 2012 Akşamı CKM’de gerçekleştirilen “Beş Ses Beş Saz” Konserler serisinin beşincisine, Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri Cumhuriyet Türk Sanat Müziği Korosu koristleri katıldılar.

TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROLARINA KADINLARIN İLGİSİ ERKEKLERDEN FAZLA

Gecede Melek Pakyüz Kırmızıtuna, Candan Yılmaz, Şenay Sarıkaya, Seviç Karatepe, ve Murat Dinç,  Türk Müziğinin nihavent, hicaz, rast ve uşşak makamlarından seçtikleri şarkılardan oluşan eserlerle muhteşem bir konser verdiler.

Türk Müziğinin usta saz sanatçıları; Ahmet Cennetoğlu (Kanun), Önder Gülfidan ( Keman), Dilek Yüzlüer (Viyolonsel), Ahmet Gümüş (Klarnet),  Erdinç Kadıoğlu (Ritm) solistlere eşlik ederken, konser Nesibe Müsevitoğlu tarafından sunuldu.

Programın yapım ve yönetimini de üstlenen Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültür Sanat sorumlusu Nesibe Müsevitoğlu, gecede yaptığı konuşmada ;  “- Türk Müziğine gönül veren ve icra etmek isteyen binlerce Kadıköylü tanınmış sanatçıların şefliğinde, Belediyemiz bünyesinde kurulan korolarda, bu arzularını gerçekleştirmekteler. Tabii ki her insan öğrendiklerini paylaşmak ister, koristler de bunu istiyorlar. Bu programlar vesilesi ile onların bu isteklerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Benim dikkatimi çeken ise, korolarda bayan sayısının erkek sayısından çok fazla olması. Bu akşam da dört bayan soliste karşılık tek bir erkek solist olması bunu gösteriyor. Oysaki erkeklerin de Türk Müziğine en az kadınlarımız kadar ilgisi olduğunu biliyoruz. Neden daha az erkek korolara katılıyor? Bizler erkeklerin de korolara katılımlarını bekliyoruz.” Dedi.

Programın ikinci yarısında, Cumhuriyet Korosu Şefi TRT Ses Sanatçısı Serap Kuzey kısa bir solo konser verdi. 
İzleyicilerin konsere ilgisi her zamanki gibi çok fazla idi. Birçok konuk yer bulamadıkları için geri giderken, bazıları ayakta ya da yerlere oturarak izlediler.

Kuzey;  gecede yaptığı konuşmada, “- Koromuz ile gurur duyuyorum, koromuzdaki her korist  böylesi güzel konserler verebilir. Bizler sevgi ile koromuzda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Çalışmalarımızda bize destek veren Kadıköy Belediyesine ve Başkanımız Sn. Av. Selami Öztürk’e çok teşekkür ederiz.” Dedi.

 Konserin finalinde koristlere çiçeklerini Serap Kuzey ve Nesibe Müsevitoğlu birlikte verdiler. Tüm solistlerin birlikte söyledikleri şarkılar ile gece sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2012, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER