Tek Başına 30 bin mavi kapak topladı

Esenler Belediyesi’nin ‘Kapakları Topla Gel, Kalmasın Artık Engel’ sloganıyla yürüttüğü kapak toplama kampanyasına, 9 yaşındaki Nursena'dan 30 bin mavi kapak desteği geldi.

Tek Başına 30 bin mavi kapak topladı
Tek Başına 30 bin mavi kapak topladı

Esenler Belediyesi’nin ‘Kapakları Topla Gel, Kalmasın Artık Engel’ sloganıyla yürüttüğü kapak toplama kampanyasına, 9 yaşındaki Nursena'dan 30 bin mavi kapak desteği geldi.

Esenler Belediyesi’nin ‘Kapakları Topla Gel, Kalmasın Artık Engel’  sloganıyla yürüttüğü kapak toplama kampanyası 2015 yılında da tüm hızıyla devam ediyor. Kampanyada bugüne kadar 382 ton plastik kapak toplanarak 21’i akülü olmak üzere toplam 2 bin 375 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Yediden yetmişe her yaş grubundan ve Türkiye'nin her yerinden gelen kapaklar engelli vatandaşlara umut oluyor.

1 OKULDAN 1 TON
 
Son olarak kampanyaya Esenler Oruç Reis İlkokulu 3/F sınıfı öğrencisi Nursena Öter,  30 bin plastik kapak toplayarak büyük bir destek verdi. Kendisi küçük ama yüreği kocaman Nursena Öter, arkadaşlarının desteği ile kampanya kapsamında okullarında 1 tondan fazla plastik kapak topladı. Oruç Reis İlkokulu Müdür Yardımcısı Tuğba Kalyoncu kampanyaya desteklerinin süreceğini ifade ederek, kapak miktarını 2 tona tamamlayıp akülü sandalye almak istediklerini söyledi. Ayrıca okullar arası atık pil ve geri dönüşüm toplama yarışmasında da iddialı olduklarını belirtti.
 
TÜM KURUMLARDAN DESTEK GELİYOR

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen ve kısa sürede ulusal bir kampanyaya dönüşen “Kapakları Topla Gel, Kalmasın Artık Engel” projesine yurdun dört bir yanından kapak yağıyor. Kampanyaya Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tekirdağ Gençlik Merkezi, İstanbul Tıp Fakültesi, Beykoz ve Başakşehir Devlet Hastaneleri ile Yedikule Anadolu Lisesi ve Doğa Koleji gibi birçok kurumun desteği devam ediyor. Kampanya ile hem çevre kirliliği önleniyor, hem de geri dönüşüm yoluyla engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ihtiyacı karşılanıyor. Kampanyada 170 kg. plastik kapak toplayan kişi ve kurumlara bir adet tekerlekli sandalye veriliyor.
 
DETAYLI BİLGİ İÇİN


Kampanyaya Türkiye’nin her yerinden vatandaşlar, destek vererek engellilere umut olabilirler. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, Esenler Belediyesi’nin 0212 440 09 17 veya 440 00 73 (7103) telefon numaralarını arayabilirler.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER