‘İKİ’ RESİM SERGİSİ

Sanat ışığını ülkemizin şehirlerine taşıyacak resim iş öğretmenliği mezunları "İKİ" sergisi ile sanatseverlerle buluşacak.

‘İKİ’ RESİM SERGİSİ
 ‘İKİ’ RESİM SERGİSİ
Sanat ışığını ülkemizin şehirlerine taşıyacak resim iş öğretmenliği mezunları "İKİ" sergisi ile sanatseverlerle buluşacak. 
Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi Galeri MSKM’deki sergi   8 Aralık Cumartesi saat 14:00’de açılacak.

Sergide, ülkemiz için resim öğretmeni yetiştiren Marmara Üniversitesi resim iş öğretmenliği bölüm hocası Avni Öztopçu'nun destek verdiği "ders BELGELİĞİ" projesinden 16 öğretmen - ressamın çalışmaları sergileniyor.

Katılımcılar: Aras Yazıcı, Aslıhan Mumcu, Berna Mural, Çiğdem Kıyaklı, Dilberay Köle, Emre Öztürk, Emre Tura, Halil Şentürk,Hasan Aktaş, İbrahim Kaymaz, İdris Cihan, Selin Yağmur Sönmez, Serdar Oruç, Servet Aslan, Taylan Mintaş, Tuğçe Dinler

Katkıda Bulunanlar: Hakan Yılmaz (Küratör), Hande Özdilim, Ufuk Ülker(Labirent Sanat, Beyoğlu), Aras Yazıcı, Aslıhan Mumcu, Selin Yağmur Sönmez (ders BELGELİĞİ Müzesi) ders BELGELİĞİ Müzesi’nden bir seçkiye yeni bir bakış…

Sanat eseri, sanatçı ile izleyici arasında bir bağ kurma olasılığını var eder. İzleyici, eser ve mekânla bir ilişki oluşturabilir, mekândan ayrıldığında üzerinde bir etki oluşmuşsa bu izleyicinin üretimidir.
Bu sanatçı ile izleyicinin yer değiştirmesi değildir; çünkü olasılığı yaratan kişidir sanatçı.
Eser ile izleyici arasındaki etkileşimin iki eser arasında da var olduğunu göstermeyi ve aynı sanatçı tarafından yapılan iki farklı eserin yan yana getirilmesiyle ortaya çıkan etkiyi araştıran bu sergi, ikili sergileme biçimini temel alarak hem katılımcılar hem de izleyiciler için bir deney alanı oluşturmayı hedefliyor.
Sergide yer alan eserleri ise ders BELGELİĞİ Müzesi öğrenci ve mezunlarının çalışmaları oluşturuyor.
1998 yılından bugüne H. Avni Öztopçu atölyesinde kültür-sanat eğitimi çalışmalarıyla sanatçı ve sanat eğitimcileri yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu oluşum kapsama alanını genişleterek öğrenci ve mezunlarının gönüllü çalışmalarıyla sanat eğitimine katkıda bulunmaya devam ediyor. Her katılımcıdan iki eser alarak biçimlendirilen bu sergi, kültür sanat hayatımızı desteklemeye devam eden ders BELGELİĞİ Müzesi’nin de ilk sergisi olma özelliğini taşıyor. Sizler de bu özel sergiye davetlisiniz.

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi
Örnek Mahallesi Cahar Dudayev Caddesi No:111 ATAŞEHİR



 8 Aralık Cumartesi saat: 14.00
Sergi 8 - 30 Aralık tarihleri arasında açık olacaktır.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109