Darülaceze Sakinleri Uludağ'da

Darülaceze sakinleri kültür gezileri kapsamında Beykoz Belediyesi'nin katkılarıyla Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti Bursa'ya seyahat gerçekleştirdi.

Darülaceze Sakinleri Uludağ'da
Darülaceze Sakinleri Uludağ'da

Darülaceze sakinleri kültür gezileri kapsamında Beykoz Belediyesi'nin katkılarıyla Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti Bursa'ya seyahat gerçekleştirdi.

Darülaceze sakinleri Osmanlı'nın ilk Payitaht'ı bu büyülü şehri tanımaya Emirsultan Türbesi ve Camii ile başladı. Sakinler, bu noktadan Bursa'yı izlediler. Daha sonra Emir Sultan Türbesi'ne geçerek dualar ettiler.

Verilen yemek arasından sonra Yeşil Türbe'ye yürüyerek geçen sakinler, buradaki güzellikler karşısında hayranlıklarını gizleyemediler.

Sonrasında, bahsi geçen güzelliklerin bir parçası olan Yeşil Türbe, Yeşil Cami, akabinde ise Ulu Cami ziyaret edildi.

Anıt çınarların gölgesindeki bahçesi, tarihi dokusu ve huzur kokan atmosferi ile Bursa'nın en özel yerlerinden biri olan Koza Han'da çaylarını içen sakinler, günün yorgunluğunu 2543 metre yükseklikte, Uludağ'ın Zirvesi'nde kana kana su içerek attılar.
Bursa'ya daha önce hiç gelmediklerini söyleyen Darülaceze Sakinleri, çok mutlu olduklarını söylediler. Uludağ'ın zirvesine çıkmayı hayal ettiklerini ifade eden bazı sakinler, hayallerinin gerçekleşmesinde bütün imkânları seferber eden; Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımıza,  Beykoz Belediye Başkanı ve Kurum Başkanın şahsıda teşekkürlerini sundular.

Osmanlı Payitahtı Bursa'nın tarihimiz ve kültürümüz açısından çok önemli bir konumda olduğuna dikkat çeken Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, ülkemizde öncelikle bu tür gezilerin biyopsikososyal önemine dikkat çekti. "Bursa Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda başkentlik yapmış, tarihi, doğal ve ekonomik zenginliği olan muhteşem bir şehrimiz.  Sakinlerimizin bu geziden döndüklerinde büyülenmişçesine ifadeleri, herkesi mutlu kılmıştır. Onların yüzlerindeki tebessümün devamını sağlamak bizim en önemli görevimizdir" dedi. Bayhan, sakinlerimizin hayata tutunmalarını sağlayan ve tarihî yapıların ihtişamlı atmosferinde gerçekleşen bu gibi gezilerin Bakanlığımızın himayelerinde devam edeceğini belirtti. Katkılarından dolayı Beykoz Belediye Başkanı Sn. Yücel Çelikbilek'e teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2014, 22:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER