TOKİ‘den 2014 yılı fırsatları

Konut projeleriyle dikkat çeken TOKİ, yeni yılda yatırımcının yüzünü güldürecek.

TOKİ‘den 2014 yılı fırsatları
TOKİ‘den 2014 yılı fırsatları

Konut projeleriyle dikkat çeken TOKİ, yeni yılda yatırımcının yüzünü güldürecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni yılın ilk haftasında yatırımcılara 18 bin liradan başlayan fiyatlarla iş yeri satışı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Buna göre aralarında İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Diyarbakır, Gaziantep gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 23 ilde 108 iş yeri ve bir konut 7 Ocak'ta açık artırma yöntemiyle satışa sunulacak.

    Kurum tarafından gerçekleştirilecek olan satışlarda taşınmazların fiyatı, 18 bin liradan başlayacak. Büyüklükleri 15 ve 2 bin metrekare arasında değişen taşınmazlar, Adana, Ankara, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, İstanbul, Kahramanmaraş, Kırşehir, Malatya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Yozgat, Zonguldak'ta bulunuyor.

Taşınmazlar, üç ayrı ödeme şekliyle yatırımcılara sunulacak. Bu çerçevede, taşınmazlar 10 peşin 240 ay vade, yüzde 10 peşin 120 ay vade ve yüzde 15 peşin ve 120 vade seçenekleriyle satılacak. Müzayedede teklifler açık artırma yöntemiyle alınacak.

    Yüzde 10 peşin 240 ay vadeyle satacak iş yerleri, Trabzon Bahçecik 2. Etap, Trabzon merkez Zağnos Vadisi, Gaziantep Islahiye, Malatya Beydağı, Giresun Alucra, Bursa Nilüfer Kayapa, Tokat merkez Dedeli, Kahramanmaraş Afşin, Kahramanmaraş Türkoğlu, Yozgat Boğazlıyan, Yozgat merkez Eskipazar ve Çorum merkez Celilkırı'nda bulunuyor. TOKİ'nin İstanbul Bahçeşehir Projesi'ndeki iş yerleri ise yüzde 10 peşin 120 ay vadeli satışa sunulacak. Diğer projeler kapsamındaki iş yerlerinin satışı da yüzde 15 peşin 120 ay vadeli yapılacak. Ankara Eryaman 8. ve 9. Etap Göksupark Projesi'ndeki konut satışı da yüzde 25 peşin 120 ay vadeli gerçekleştirilecek.

Müzayede, 7 Ocak Salı günü İstanbul'da gerçekleştirilecek. TOKİ merkez binasından canlı bağlantı yoluyla ve "www.eskidji.com" internet adresinden de taşınmazlar için teklif verilebilecek. İş yeri veya konut almak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin, müzayededen önce banka hesabına veya toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere katılım teminatı olarak istedikleri taşınmazların her biri için ayrı ayrı  ödeme yapması gerekecek.

Muhammen bedeli 20 bin liraya kadar olan taşınmazlar için 2 bin, 100 bin liraya kadar olanlar için 5 bin, 200 bin liraya kadar olanlar için 10 bin, 200 bin liranın üstünde olan taşınmazlar için 50 bin lira katılım teminatı alınacak. Bütün taşınmazlar açık artırmaya vadeli muhammen bedellerle çıkacak, bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında, dileyen katılımcılar peşin ödeme talebinde bulunabilecek. Bu durumda taşınmazlar için peşin ödeme indirimi yapılmayacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2013, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109