Ev alacaklara müjde! KDV Yüzde 8'e düştü

Bakanlar Kurulu, 150 metrekarenin üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan KDV oranını yüzde 8'e indirdi.

Ev alacaklara müjde! KDV Yüzde 8'e düştü
Ev alacaklara müjde! KDV Yüzde 8'e düştü

Bakanlar Kurulu, 150 metrekarenin üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan KDV oranını yüzde 8'e indirdi.

Bakanlar Kurulu'nun konutarda KDV indirimi  kararı 31 Mart 2017'ye kadar geçerli olacak. Düzenlemeyle 31 mart 2017'ye kadar konut teslimlerinde kdv oranı yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak uygulanacak.

 Ev alacaklara indirim müjdesi
Günün son dakika emlak haberi Resmi Gazete'de yayımmlanan konutta yüzde 8'lik KDV indirimi oldu. Devlet konutta indirim furyasına katıldı, KDV indirimi konutta başladı. Konutta KDV indirimi hangi evleri kapsayacak? Tüm evler için uygulanabilecek mi? Yüzde 8'e indirilen KDV oranı, işte son dakika gelişmesinin tüm ayrıntıları.
Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü inşaatta tetikleyici yeni bir önlem paketini bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı. 15 Temmuz darbe girişiminden hemen bir iki gün sonra ilk adımı atan TOKİ iştiraki Emlak Konut kampanyası sonrasında Bankaların faizlerini indirmesi ve konutta son bombayı devlet patlattı ve KDV oranlarında indirime gitti.
Süre geçici. Mart 2017'ye kadar konutta KDV indirimi kapsamında yüzde 8 oranına indirildi. Bu adımla beraber konut satışlarında başlayan yükseliş grafiğinin artarak devam edeceği ön görülüyor.Zira bu konuda en önemli adımlardan biri yüksek KDV oranı olarak görülüyordu. Devlet Bakanlar Kurulu kararınca KDV indirimine gitti.
EmlakPencerem.com muhabrinin edindiği son dakika bilgiye göre, Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa Ekli (I) Sayılı Listede Yer Alan Bazı Mallarda Uygulanan Özel Tüketim Vergisinin Belirlenmesine Dair Karar kapsamında ev sahibi olmak isteyenleri ve inşaat firmalarını sevindiren bir haber daha geldi. Yeni düzenleme ile beraber konutta KDV oranını yüzde 18'den yüzde 8'e indiren düzenlemeyle bundan böyle 150 metrekare ve üzerindeki konutlara uygulanacak. Böylece ev sahibi olmak isteyenler yüzde 8 daha az para ödeyerek hayalini kurduğu evi satın alabilecek.
Konuya ilişkin EmlakPencerem.com muhabirinin edindiği son dakika gelişmesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak resmi olarak yürürlüğe girmiş oldu. Bu kapsamda hali hazırda satılan ama 150 metrekare ve üzerindeki her ev için bugünden geçerli olmak üzere Katma Değer vergisi  (KDV) oranı indirimi getirildi. Böylece yüzde 18 olan KDV yeni yasa ile beraber yüzde 8 olarak uygulanacak. Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında hazırlanan yeni düzenleme sayesinde konut almak isteyenlere KDV indirimi ile yüzde 9'luk bir indirim daha eklenmiş oldu bu KDV indirimi ile. konutlar için yüzde 18 olan KDV oranını yüzde 8'e indirdiği kaydedildi.
Kararla KDV oranlarının tespitine ilişkin karara eklenen geçici bir maddeyle, konut teslimlerinde yüzde 18 olarak uygulanan KDV'nin 31 Mart 2017'ye kadar yüzde 8 olarak uygulanması hüküm altına alındı. 
Diğer taraftan uzmanların yorumuna göre, konut teslimlerinde uygulanmaya devam eden yüzde 1 ve yüzde 8 olan KDV oranlarında değişiklik kapsamı dışında olduğu ifade ediliyor.

KAMPANYALARLA İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLA


FİRMA REHBERİ

ATAŞEHİR EMLAKÇILAR İLETİŞİM

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER