THY Yolculara Kesintisiz iletişim sağlayacak

Türk Hava Yolları, nisanda hizmete alacağı "eXPhone" uygulaması ile yolcularına uçuş sırasında da kesintisiz iletişim imkanı sunacak.

THY  Yolculara Kesintisiz iletişim sağlayacak
 THY  Yolculara Kesintisiz iletişim sağlayacak

Türk Hava Yolları, nisanda hizmete alacağı "eXPhone" uygulaması ile yolcularına uçuş sırasında da kesintisiz iletişim imkanı sunacak.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, THY filosundaki "Boeing 777" ve "Airbus 330" tipi uçaklarda sunduğu "Wi-Fi" ve "Canlı TV" hizmetlerine ek olarak, "eXPhone" ile mobil cihazlardan (konuşma hariç) güvenli bir şekilde internet erişimi ile e-posta kontrolü, sosyal medya hesap güncellemeleri ve kısa mesaj (SMS) alışverişinin yanı sıra mobil mesajlaşmaya imkan sağlayan uygulama, nisanda başlayacak. 

Entegrasyon temsilcileri "Panasonic AeroMobile" olan uygulama uçak kalktıktan belli bir süre sonra kabin ekipleri tarafından yolculara anons edilecek. Ardından telefonların "data roaming" modu aktif olması koşuluyla herhangi bir işleme gerek olmaksızın uygulama otomatik devreye girecek ve uçak inişe geçene kadar ki süre boyunca kullanılabilecek.

Projenin entegrasyon temsilcileri Panasonic-AeroMobile tarafından saha kabul testi ilgili müdürlüklerin katılımı ile kabin görevlisinin kişisel cep telefonu üzerinden canlı gerçekleştirildi.

Uygulamanın kullanım detaylarına Skylife dergisinden ulaşılabilecek. 


eXPhone Uygulaması Nedir

Yolcuların uçuş esnasında kesintisiz iletişim imkanına kavuşabilmeleri için yeni bir uygulama getiriliyor. eXPhone adlı sistem sayesinde THY uçaklarında Nisan ayından itibaren tüm akıllı telefonlar ile iletişim imkanı sağlanacak. Konuyla ilgili olarak THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre; uluslararası elektronik şirketinden yapılan sistemin kullanımı detaylarına Skylife’tan ulaşılabileceği ve ücretinin de yolcunun hizmet aldığı operatör servisinden faturalara yansıtılacağı belirtildi.

Basın müşavirliğinin yapmış olduğu açıklamaya göre;

Türk Hava Yolları filosundaki Boeing 777 ve Airbus 330 tipi uçaklarda sunduğu Wi-Fİ ve Canlı TV hizmetlerine ek olarak eXPhone ile mobil cihazlardan (konuşma hariç) güvenli bir şekilde internet erişimi ile e-posta kontrolü, sosyal medya hesap (facebook, twitter) güncellemeleri ve sms alışverişinin dışında mobil mesajlaşmaya (whatsapp, line gibi) imkan sağlayan bu uygulama, Nisan ayı itibari ile yolcularımızın hizmetine sunulacak, entegrasyon temsilcileri Panasonic/AeroMobile olan uygulama uçak havalandıktan belli bir süre sonra kabin ekipleri tarafından yolculara yapılacak olan anons sistemine de dahil edilecek.  Daha sonra telefonun Data Roaming modu aktif edildiğinde hiçbir işleme gerek kalmadan eXPhone uygulaması otomatik olarak devreye girerek, uçak inişe geçene kadar uygulama kullanılabilecek.

Hazırlanan uygulama, saha kabu testi ilgili müdürlüklerin katılımı ile kabin görevlilerinin kişisel cep telefonu üzerinden canlı olarak gerçekleştirilmiştir.

eXPhone uygulaması Nisan ayı itibariyle hizmete sunulacaktır. Uygulamada bulunan ücretlendirme sisteminin işleyişi, yolcuların hizmet aldığı operatör servislerinin uluslararası dolaşım ücreti ile aynı olup yolcuların faturalarına yansıtılacağı da belirtildi. Projenin entegrasyon temsilcisi  ise Panasonic/AeroMobile


Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 22:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109