12 milyon kişinin borcu affedilecek

12 milyon kişinin borcu affedilecek

12 milyon kişinin borcu affedilecek
12 milyon kişinin borcu affedilecek
          
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş, Torba Yasa ile aftan elde edilecek 50 milyar TL’lik payın vatandaşlara dağıtılmasını istedi
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türkiye’de asgari ücretlinin, küçük esnafın, çiftçi, işçi, memur ve emeklinin geçimini zor sağladığını savunarak, “Torba Yasa ile aftan elde edilecek ve bütçeye aktarılacak 50 milyar TL’lik pay; af kapsamının dışında kalan kanunlara karşı saygılı, devletine karşı sorumluluğunu yerine getiren vatandaşlara dağıtılmalıdır” dedi.

Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş, yazılı bir açıklama yaparak “Torba yasa” ile aftan elde edilmesi beklenilen paranın kullanılmasına ilişkin önerisini açıkladı. Aftan yararlanacak 12 milyon vatandaşın, borçlarının toplamı faizleriyle birlikte 120 milyar TL olduğunu ifade eden Yokuş, “Bu tutarın içindeki faizler, vergi harçları ve 120 lirayı geçmeyen borçlar silinecek, böylece devlet af kapsamında 70 milyar TL’lik alacağından vazgeçmiş olacaktır. Geriye kalan 50 milyar TL ise çeşitli oranlarda taksitlendirilerek, hazineye gelir olarak kalacak” diye konuştu.

-“ÇIKARTILAN AFLAR ADALET DUYGUSUNU YOK EDİYOR”-

Toplumsal menfaatin ve ekonomide adaletin ön planda tutulması gerektiğini ifade eden Yokuş, “Ancak böylelikle, kamu düzeni korunur ve toplumsal barış sağlanmış olur. Vergisini zamanında ödeyen ve devletine karşı yükümlülüklerini yerine getiren, sorumluluk sahibi vatandaşların suçu nedir? Eğer böyle bir af sorumluluğunu yerine getirmeyenlere çıkartılıyor ve o vatandaşlarımız ödüllendiriliyorsa, yasalara uyup, sorumluluklarını yerine getiren vatandaşlarımız cezalandırılıyor demektir” dedi.

Türkiye Kamu-Sen olarak hükümete çağrıda bulunan Yokuş, “Ülkemizde; asgari ücretli perişan, küçük esnaf kan ağlamakta, çiftçi-işçi-memur ve emekli geçimini zor sağlamaktadır. Torba Yasa ile aftan elde edilecek ve bütçeye aktarılacak 50 milyar TL pay; af kapsamının dışında kalan kanunlara karşı saygılı, devletine karşı sorumluluğunu yerine getiren vatandaşlara dağıtılmalı” diye konuştu. Yokuş, kamu vicdanını yaralamayacak gerçek adaletin ancak bu şekilde tesis edilmiş olacağının altını çizdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER