Yüz binlerce insana ücretsiz eğitim

Kurulduğu günden bugüne 750 binden fazla insanın açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim lisesi diploması almasını sağlayan Kültür Gençlik Derneği’nin Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İslam Kanıtoğlu, eğitimden uzak kalmış vatandaşlar konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Yüz binlerce insana ücretsiz eğitim
Yüz binlerce insana ücretsiz eğitim

Kurulduğu günden bugüne 750 binden fazla insanın açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim lisesi diploması almasını sağlayan Kültür Gençlik Derneği’nin  Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İslam Kanıtoğlu, eğitimden uzak kalmış vatandaşlar konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Yaklaşık dört milyon kişinin okuma-yazma bilmediği, yirmi milyona yakın insanın da ilköğretim ve lise diplomasına sahip olmadığı ülkemizde, eğitim seviyesini yükseltmek için 2001 yılında harekete geçen Kültürlü Gençlik Derneği, açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim lisesi kayıtlarından önce, gönüllü öğretmenleriyle beraber İstanbul ve çevre illerde kurslar düzenliyor.

750 binden fazla öğrenci diploma aldı

Yaklaşık 13 yıldır, “Yaşım Geçti, Kafam Almaz Deme” sloganıyla hizmet veren Kültürlü Gençlik Derneği, bu süre zarfında 750 binden fazla insana açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim lisesi diploması almasına yardımcı oldu.

Kültürlü Gençlik Derneği’nin Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İslam Kanıtoğlu

İslam Kanıtoğlu, İstanbul Ajansı’na konuştu

Açık liselerin konuşulduğu şu günlerde, yıllardır; eğitimini yarıda bırakmış ya da imkansızlıklardan dolayı eğitime hiç başlayamamış insanları tekrar eğitim hayatına döndüren Kültürlü Gençlik Derneği’nin Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İslam Kanıtoğlu ile açık öğretim sistemini ve derneğin faaliyetlerini konuştuk.

“On binlerce öğrenci ücretsiz kurslarımızdan faydalandı”


Çeşitli sebeplerle eğitim alamamış vatandaşların eğitim alabilecekleri samimi bir ortam kurma gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan İslam Kanıtoğlu, bu gayretin neticesini de aldıklarını belirtti. Kanıtoğlu, “Her sene gelen on binlerce öğrenci, gönüllü öğretmenlerimizin rehberliğindeki kurslarımızdan ücretsiz faydalanarak açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim lisesinden mezun oldu. Bu çabamız, açık öğretim liselerinin konuşulduğu şu günlerde de aynı hızda devam edecektir.” dedi.

Mezun olan öğrenciler dernekte ders veriyor

Kültürlü Gençlik Derneği’nden ders alan öğrencilerin, lise ve üniversiteyi bitirdikten sonra dernekte ders verecek konuma geldiklerini kaydeden Kültürlü Gençlik Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İslam Kanıtoğlu, eğitimden uzak kalmış vatandaşlarımız konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla halkı bilinçlendirmek istediklerini söyledi. Kanıtoğlu, “Gönüllü öğretmenlerimizin gayreti sayesinde, öğrencilerimiz için rahat ortamlar oluşturuyoruz. Onların sosyal ortama adapte olabilmeleri için çalışıyoruz, bizim vazifemiz bu…” ifadelerini kullandı.

“Kültürlü Gençlik Derneği’nin hizmetleri meyvelerini veriyor”

Yaşadığı sürece eğitimsizlikle mücadele edeceğini söyleyen Kanıtoğlu, “Yıllardan beri Kültürlü Gençlik Derneği Kurucusu Bekir Kaplan ve arkadaşlarına, geçmişten çıkardığımız derslerle, Yüksek İstişare Kurulu olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Çok şükür ki vermiş olduğumuz destekler artık meyvelerini vermeye başladı.” diyerek yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açık öğretim ortaokulu kayıt yenilemeleri ne zaman?

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, 19 Ağustos 2013 - 27 Eylül 2013 tarihleri arasında yeni kayıt alınan açık öğretim ortaokulunun, 2. dönem kayıt yenilemeleri 9 Aralık 2013 ile 2 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek.

3. dönem kayıt yenileme işlemleri ise 7 Nisan 2014 - 16 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılacak.

Açık öğretim lisesi kayıt yenilemeleri şubatta

26 Ağustos 2013 ile 27 Eylül 2013 tarihleri arasında yeni kayıt alınan açık öğretim lisesinde, 2. dönem kayıt yenileme işlemleri 3-14 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak.

3. dönem kayıt yenileme işlemleri ise 26 Mayıs 2014 ile 6 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Haber: Selim Ural

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER