Keşan Milli Eğitim Müdürlüğü yeni kurslar açıyor

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 eğitim-öğretim yılında okullarda açılması planlanan takviye kurslarıyla ilgili velilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Keşan Milli Eğitim Müdürlüğü yeni kurslar açıyor
Keşan Milli Eğitim Müdürlüğü yeni kurslar açıyor

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Velilere Destekleme Ve Yetiştirme Kursları ile ilgili toplantı yaptı

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 eğitim-öğretim yılında okullarda açılması planlanan takviye kurslarıyla ilgili velilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ahmet Yenice Ortaokulu velilerine yönelik Çarşamba günü saat 11:00’de başlayan toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlker ERARSLAN 2015-2016 eğitim-öğretim yılında açılacak olan kursların verimli ve etkin olması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ifade ederek kurslar okul idaremiz ve öğretmenlerimiz tarafından büyük bir ciddiyet ve özveri ile amaca hizmet edecek şekilde siz değerli velilerimiz işbirliğiyle yürütülecektir.

Öncelikli hedefimiz tüm okullarımızda (5.-12.sınıflar) takviye kursları açmaktır. Destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin soru-cevap ve işleyişe yönelik ilgili mevzuatı kesanmeb.gov.tr adresinden bulabileceklerini belirtti.

Okul idarelerinin kurslarda devamsızlıkları SMS yoluyla velilere bildireceğini ifade etti. 10 öğrencinin müracaatıyla her dersten kurs açılabileceği sınıf mevcutlarının 10-20 kişi arasında oluşabileceğini belirtti. Kurs programlarında deneme sınavı, sınavların analizi yaparak öğrencilerimizin varsa bilgi eksiklikleri giderilecektir. Kurslar bakanlığımızın destekleme ve yetiştirme kursları yönergesi doğrultusunda açılarak işleyecektir.
Kurslarda öğrencilerimizin kazandıkları bilgi ve becerileri ölçmek amacıyla değerlendirme ve analizlerin yapılabilmesi için kazanım temelli testler ile aylık tarama testleri uygulayacağız.
 
SOSYAL VE SANATSAL YETENEKLER İLE İLGİLİ KURSLAR

Okullarımızda yeterli başvuru ve ilgi olması durumunda öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sanatsal yeteneklerine gelişimine yönelik kurslarda açılabilecektir.
 
MEZUN VE ÖRGÜN ÖĞRETİM ÇAĞI DIŞINDA KALAN GENÇLERE KURSLAR

Örgün öğretim çağı dışında kalan gençler içinde müfredat eksikliklerini gidermek amacıyla HEM koordine edilerek takviye kursları ücretsiz sunulacak. Kurslarda Rehberlik hizmetleri rehber öğretmenlerimiz tarafından verilecektir.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER