Ataşehir Doğa Koleji, LYS’de İstanbul 1’incisi oldu

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında yapılacak 2013 Lisans Yerleştirme Sınavlarına başvurular, yarın başlıyor.

Ataşehir Doğa Koleji, LYS’de İstanbul 1’incisi oldu
Ataşehir Doğa Koleji, LYS’de İstanbul 1’incisi oldu

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında yapılacak 2013 Lisans Yerleştirme Sınavlarına başvurular, yarın başlıyor.

ÖSYM, başvuruların hemen öncesinde geçtiğimiz yılın en başarılı okullarını açıkladı. Buna göre, Türkiye’nin yabancı dilde eğitim veren özel okulları içinde Matematik-Fen alanında en başarılı 3’üncü okulu, Ataşehir Doğa Koleji Anadolu Lisesi oldu. Ataşehir Doğa Koleji Anadolu Lisesi, İstanbul’ da eğitim veren yabancı dil ağırlıklı liseler arasında 1’inciliği kaptırmadı.

Doğa Koleji Anadolu liselerine özgü, uluslararası ödüllere sahip eğitim modeli t-MBA ile eğitim veren Ataşehir Doğa Koleji Anadolu Lisesi, Matematik-Fen puanı ortalamasında İstanbul’da en yüksek puanı aldı. 397.532 puan ortalaması ile 2012 LYS sınavı matematik ve fen alanında yabancı dille eğitim yapan özel liseler kategorisinde İstanbul da en yüksek puana ulaşarak geçen yılın birincisi Yakacık Doga Koleji Anadolu Lisesinden liderliği almış oldu.

Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker; “Öğrencilerimize sadece Doğa Koleji Anadolu Liseleri’nde uygulanan uluslararası akreditasyona sahip Türkiye’deki tek k12 eğitim modeli olan t-MBA eğitim modelini uyguluyoruz. Bu model sayesinde ne istediğini daha lise yıllarında ortaya koyabilen, karar alma mekanizması gelişmiş, sorumluluk sahibi, girişimci ve vizyonu geniş bir nesil yetiştiriyoruz” dedi.

2013 LYS başvuruları 29 Nisan’da sona erecek

Sınav giriş ücreti yatırıldıktan sonra internet üzerinden ya da Başvuru Merkezleri aracılığıyla bizzat yapılabilen 2013 LYS başvuruları, 29 Nisan’da son bulacak. Adaylar, 5 LYS’den, hesaplanmasını istedikleri sınava katılabilecekler.

Doğa Kolejleri Hakkında:

Eğitim sektöründe 10 yılı geride bırakan Doğa Kolejleri, Fethi Şimşek tarafından 2002 yılından kuruldu. 2011 yılında, Turkven'in danışmanlığını yaptığı Dünya Bankası’nın yatırım kuruluşu olan IFC, Avrupa Yatırım Bankası fonu EIF, Almanya Kalkınma Bankası DEG ve Hollanda Kalkınma Bankası FMO gibi uluslararası yatırımcılar Doğa Koleji’nde hissedar oldu. Bu ortaklık, özel okul sektöründe Türkiye’deki ilk uluslararası yatırım olma özelliği taşıyor. Kısa zamanda eğitimdeki vizyoner yaklaşımı, öğrencilerine aşıladığı sosyal sorumluluk bilinci ve özgüven sayesinde Türkiye çapında pek çok kampüsü ile eğitim vermeye başlayan Doğa Kolejleri’nin bugün, 52 kampüsü bulunuyor.

DOĞA KOLEJİ , ADRES VE TELEFONLARI

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2013, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER