3. BEYKOZ ÇOCUK KİTAPLARI FUARI KAPILARINI AÇTI

Beykoz Belediyesi tarafından Türkiye’de alanında ilk ve tek olarak düzenlenen 3. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı’nın açılışı yapıldı.

3. BEYKOZ ÇOCUK KİTAPLARI FUARI KAPILARINI AÇTI
 3. BEYKOZ ÇOCUK KİTAPLARI FUARI KAPILARINI AÇTI
Beykoz Belediyesi tarafından Türkiye’de alanında ilk ve tek olarak düzenlenen 3. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı’nın açılışı yapıldı. Çocuk Edebiyatı’nın duayeni Gülten Dayıoğlu’nun açılışına onur konuğu olarak katıldığı fuar 22-30 Nisan tarihleri arasında kitap kurtlarını bekliyor. 

Bu yıl “Geleceğe yön verenler” temasıyla düzenlenen fuarda 75 yayın evi ve 75 çocuk kitabı yazarı okurlarla buluşacak. Alanda hafta boyunca masal saatleri, kukla gösterileri, meslek tiyatroları olmak üzere 150 etkinlik ve söyleşi yer alacak.  Tarih boyunca keşif ve icatlarıyla, insanlığa katkıda bulunan önemli şahsiyetler tiyatral etkinliklerle canlandırılacak. 

Beykoz sahilindeki fuarın açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, İBB Başkan Danışmanı Adem Sefer, Başkan Yardımcıları Muharrem Kaşıtoğlu, Yakup Özbek, Salim Öztürk, Tacettin Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İlçe Müftüsü Ali Efe, Basın Yayın Meslek Birliği Başkanı Münir Üstün, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, yazar Gülten Dayıoğlu ve çocuklarla birlikte yapıldı.  

Başkan Çelikbilek: “Temennimiz Bütün Çocukların Yüzünün Gülmesidir”

Fuarın açılışını yapan Başkan Çelikbilek: “Hepinizi 23 Nisan Bayramın arifesinde burada karşılıyor olmaktan dolayı mutluyuz. Çocuklar bu ülkenin geleceğidir. Temennimiz bütün çocukların yüzünün gülmesidir. Yeryüzünde ağlayan çocuk olmasın. Çocuk ağlarsa dünya ağlar. Çocuk mutlu olursa dünya mutlu olur. Dünya’da maalesef terör nedeniyle çocukların yüzleri gülmüyor. Bu kitap fuarı tüm bunlara karşı sevgi ve kardeşliğin olduğu eserlerin sunulduğu bir fuar olacak. Bugün 3. sünü açtığımız fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. 


Gülten Dayıoğlu: “Hayalim gerçek oldu.” 


Sözlerine tüm çocukların 23 Nisan Bayramı’nı kutlayarak başlayan Yazar Gülten Dayıoğlu: “Buraya onur konuğu olarak davet edilmek bana onur verdi. Hayalim sırf çocuğa özgü bir fuar kurulmasıydı. Hayalim gerçek oldu. Beykoz Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.  82 yıllık hayatımda şunu anladım ki insan yetiştirirken eğitim ve öğretim gerekiyor.  Öğretim okullarda veriliyor. İnsanı insan yapan hasletler eğitimdir. Müfredat maalesef bilgi birikimine dayalı. Eğitim vermeye zaman kalmıyor. Kitap okumak eğitimin en kolay ve ucuz yoludur. Eğitim açığımızı kapatmak için kitap okumalıyız” şeklinde konuştu. 
Kaymakam Ahmet Katırcı: “İki Bayramı Bir Arada Kutluyoruz” 
Kaymakam  Ahmet Katırcı ise: “Bugün iki bayramı bir arada kutluyoruz. 23 Nisan ve Çocuk Kitapları Fuarı. Bir ilk yapılacaksa, güzel iş yapılacaksa önce Beykoz’da yapılıyor. Teknolojinin yaygınlaştığı bir dönemde kitaba değer vermek, çocukları kitapla buluşturmak verilebilecek en güzel hizmetlerden biridir. Beykoz Belediyesine kitap fuarına öncülük ettiği için teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 
İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci: “Ülkemizde Kitap Okuma Oranı Her Geçen Gün Artıyor” 
İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de: “Dijital teknolojiden şikâyet etsek de kitap okuma oranları ülkemizde her geçen gün artıyor. Eli kalem tutanların sayısı da artıyor. Cemil Meriç ‘Kitap okumak zekâyı kibarlaştırır’ der. Kibar zekâlı çocukların da bütün dünyayı kibarlaştıracağını bilerek kitap okumaya devam diyorum” şeklinde konuştu. 
Basın Yayın Meslek Birliği Başkanı Münir Üstün de konuşmasında Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı’nın, Bolonya’dan sonra Dünya’da ikinci olduğunu vurguladı. 
Konuşmaların ardından protokol üyeleri çocuklarla birlikte açılış kurdelesi kesildi ve fuar alanı gezildi. 

3. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı, 30 Nisan 2017 tarihine kadar her gün 10:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 

 



Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2017, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER