YED-PA TİCARET MERKEZİ HAK SAHİPLERİ TAPULARINA KAVUŞTU

YED-PA Ticaret Merkezi hak sahiplerine ferdi mülkiyet tapuları verildi hem de olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

YED-PA TİCARET MERKEZİ HAK SAHİPLERİ TAPULARINA KAVUŞTU
 YED-PA TİCARET MERKEZİ HAK SAHİPLERİ TAPULARINA KAVUŞTU

YED-PA Ticaret Merkezi hak sahiplerine ferdi mülkiyet tapuları verildi hem de olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.



YED-PA Ticaret Merkezi Yönetimi 1994 yılından buyana giderilemeyen mülkiyet sorunları 2018 yılında çıkarılan İmar Barışı ile bir kısmını gidererek düzenledikleri törende hak sahiplerine ferdi mülkiyet tapuları verildi hem de olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.
Ataşehir Sheraton Grand Otel’de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla 2078 tapu sahiplerine verildi.
 
Bugün gerçekleşen YED-PA Kooperatifi Genel Kurul toplantısı ile 2078 adet tapu dağıtım töreni öncesi yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından YED-PA’yı tanıtıcı film gösterildi ve daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.

 
“İMAR BARIŞININ SUNDUĞU İMKÂNLARDAN YARARLANARAK NİHAYET SONUCA ULAŞTIK”
 
Törenin açılış konuşmasını yapan YED-PA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, tapu dağıtım töreni ve Genel Kurulumuzun YED-PA’ya, bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum diyerek; “Çeyrek asrı aşan bir süreci YED-PA tanıtım kısa filmine sıkıştırmaya çalıştık. Özetle sektörel dayanışmanın ortak işyeri sahibi olmanın bilinciyle, her türlü katkıyı sağlayan, ticari hayatı kolaylaştıran, hem kendi bünyesine hem de çevresine birçok faydalar sunan YED-PA dönem itibariyle örnek bir proje olarak tasarlandı. Satın almış olduğu arsasında tamamen öz kaynaklarla binasını tamamladı. Yasal bir bina olmasına rağmen İmar İskânla ilgili sorunların en büyük mağduru olmuştur. Bugün itibariyle İmar barışının sunduğu imkânlardan yararlanarak nihayet sonuca ulaştık ve mülkiyet tapularını almış olduk. Başlangıcından bugüne emeği geçen, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor tekrar hayırlı olsun diyorum” dedi. 
 
“ YILLAR SONRA İMAR SORUNU KISMEN DE OLSA ÇÖZÜLDÜ”

YED-PA Başkanından sonra kürsüye konuşmasını yapmak üzere davet edilen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “ Yıllar sonra imar sorunu kısmen de olsa çözüldü. Öncelikle emeği geçe herkese teşekkür ediyorum. Sayın Bakanım burada. Yeniçamlıca Mahallesi’nin yıllardır çözülemeyen İmar sorunu vardır. Daha önce yapılan çalışmalar sonucunda bir yere kadar gelindi. Bu konuda yıllardır süren bu mağduriyeti ortadan kalkması için yardımcı olursanız seviniriz Sayın Bakanım. Belediye olarak yardımcı olmaya hazırız. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.


“SİZİN MUTLULUĞUNUZA ORTAK OLMAK İÇİN GELDİK”

Son olarak konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; “Bugün sizler için güzel ve önemli bir gün. Hepimiz uzun yıllar süren bu tapu probleminin halledilmesiyle birlikte bugün mutlu bir gün yaşıyorsunuz. Bizde sizin bu mutluluğunuza ortak olmak için geldik. Tapularınızın hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile 2018 Olağan Mali Genel kurulunuzun ve teslim töreni gerçekleştireceğimiz tapularınızın ülkemiz, milletimiz ve sizler için hayırlı olmasını diliyorum. Ecdadımız İmece usulü, birlikte olmamızı bize öğretmiştir. Bugün bir olduğumuz için, beraber olduğumuz için güçlüyüz. İşte YED-PA da bu birlik ve beraberliği temsil eden çok önemli bir kuruluştur. Bu anlamda her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyor bu birlikteliğin her zamankinden daha kalıcı olmasını, daha güzel işler çıkarmasını canı gönülden tebrik ediyorum” diyerek Yeniçamlıca sorununu en kısa sürede hal edeceklerinin sözünü verdi.   
 
Konuşmaların ardından YED-PA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan’a tapusunu Bakan Murat Kurum tarafından verildi. Sahneye davet edilen YED-PA Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerine Bakan Murat Kurum, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Ak parti Milletvekilleri tarafından tapuları verildi.

Ataşehir Sheraton Grand Otel’de yapılan YED-PA Olağan Genel Kuruluna ve 2078 YED-PA ortağına toplu Tapu dağıtım törenine;  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Ak Parti Milletvekilleri Vedat Demiröz, Serkan Bayram, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş,  Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Saadet partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Ekrem Köse, Kalender Özdemir, Abdullah Der, Ataşehir Belediyesi eski başkan yardımcıları Sadık Kayhan, Sadi Özata, Dudullu OSB,  İMES,  DES, MODOKO, KEYAP, Bostancı, Kartal Ümraniye Sanayi sitelerinin yöneticileri, STK temsilcileri, YED-PA’ya komşu mahalle muhtarları ile YED-PA üyeleri katıldı.

 



 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER