MUTLU YILLAR DEMEK İSTİYORUZ

Bizler'de Mutlu yıllar diyerek başlamak isterdik bu yıl yazmak istediklerimize malesef 2020 bizler için mutlu geçmedi.

MUTLU YILLAR DEMEK İSTİYORUZ
 MUTLU YILLAR DEMEK İSTİYORUZ

Bizlerde Mutlu yıllar diyerek başlamak isterdik bu yıl yazmak istediğimiz yazıya. malesef 2020 bizler için mutlu geçmedi.


2020'de KAYBETTİKLERİMİZ

2013 de başlayan kentsel dönüşüm çalışması sonucu 45 yıl beraber oturduğumuz komşularımız,  İstanbulun farklı ilçelerine gitmek zorunda kaldı ve dahada gidecekler. bunun üzüntüsü içindeyiz.


2021'DEN BEKLENTİLERİMİZ

2013'de başlayan henüz bir arpa boyu yol alınmamış kentsel dönüşüm çalışmasının bir an önce hızlandırılması. 

Bunun için Ataşehiri yönetenlere sesleniyoruz. İstanbulda binlerce binanın yıkılacağı, onbinlerce insanın öleceği bir deprem bekleniyor. Bunu biz söylemiyoruz. bu iş üzerine uzmanlaşmış deprem uzmanları söylüyor.

Ataşehir Yeni Sahra Mahallesinde Deprem olacak diye karot çalışması yapılan evlerde oturanları (riskli evlerde biz sizi oturtmayız diyerek) tahliye ettiriyorsunuz. Aynı yıllarda aynı şartlarda ve aynı ustaların yaptığı bitişik binalar var. birisi karot aldırmış ona boşalt diyorsunuz. diğeri karot almamış sen otur diyorsunuz. Karot alınan binalarda oturanların sizler için hukuki sorumluluğu var biliyoruz. boşaltırma çabalarıda bundan. Boşalttırmadığınız karot alınmayan binada hukuki sorumluluğunuz yok fakat vijdani sorumluluğunuzu ne yapacaksınız. olası istanbul depreminde o binada oturanların vijdani sorumluluğu sizlerde bunu hatırlatmak istiyoruz.

2021 yılında bizleri yönetenlerden istediğimiz oturmuş olduğumuz mahallenin bir an önce kentsel dönüşüme uğraması. bizler'de depreme dayanıklı binalarda oturmak istiyoruz. 7 sene önce başlayan kentsel dönüşüm çalışmasına katılan türkiyenin saygın inşaat firmaları bizlerle sözleşmeler imzaladılar. 7 sene olmasına rağmen hiç bir çalışma yapmadılar. bizi yönetenlerin bu firmalara  söyleyeceği hiç bir şeyi yokmu.

Devletin asli görevi vatandaşının can ve mal güvenliğini korumak diye biliyoruz. bizleri yönetenlerin bu sesimizi duymalarını istiyoruz.

İSA KIRIM
Yenisahra Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2021, 15:40

İsa Kırım

YORUM EKLE
YORUMLAR
Belma Akçaşar
Belma Akçaşar - 3 yıl Önce

Öncelikle iyi yıllar isa bey ailenizle nice mutlu sağlıklı huzurlu..ve ağzınıza yüreğinize sağlık umarım bu mesaj yerine ulaşır

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109