Ataşehir'de alevlere teslim olan Engelli Çocuğu İtfaiye Kurtardı

Ataşehir'de alevlere teslim olan Engelli Çocuğu İtfaiye Kurtardı

Ataşehir'de alevlere teslim olan Engelli Çocuğu İtfaiye Kurtardı
Ataşehir'de bir evde çıkan yangında zihinsel engelli genç Murat Bektaş, ağır yaralandı. İtfaiye erinin kucağında yaralı oğlu dışarı çıkartılan anne ağlayarak sinir krizi geçirdi.

Olay, Ferhatpaşa Mahallesi, Yeditepe Caddesi 45 Numarada bulunan dört katlı binanın çatı katında meydana geldi. Üç çocuklu Bektaş ailesinin evinin çatısı henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı. Baba Kadir Bektaş, anne Fatma Bektaş ile iki çocuk kendilerini dışarı atarken, 13 yaşındaki zihinsel engelli Murat Bektaş yanan evin içinde kaldı. Çevreden yetişen vatandaşlar Murat Bektaş'ı kurtarmak istedilerse de yoğun alev ve duman nedeniyle içeri giremedi. Olay yerine Ümraniye, Dudulu, Yenidoğan ve Sultanbeyli itfaiye ekipleri gelerek yangına müdahelede bulundu. Alevlerin sona ermesinin ardından eve giren bir itfaiye eri, ağır yaralanan ve dumandan zehirlenen Murat bektaş'ı kucağına alarak hazır bekleyen ambulansa taşıdı. Bu sırada itfaiye erinin kucağında oğlunu gören anne Fatma Bektaş, kendini yerden yere atarak, "Canım oğlum." diye feryat edip sinir krizi geçirdi.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılan Murat Bektaş'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Bu arada bazı vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin zamanında geldiğini ancak müdahalede geç kaldığını iddia ettib

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü ve yangının çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi..

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER