Ataşehir Mimar Sinan (Selimiye) Camii Ramazanda Açılıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel olarak ilgilendiği Ataşehir Mimar Sinan Camii Ramazan başında Başbakan Erdoğan'ın da katılımı ile açılıyor.

 Ataşehir Mimar Sinan (Selimiye) Camii Ramazanda Açılıyor

   
Ataşehir Mimar Sinan Camii Ramazanda Açılıyor


Recep Kenan/Ataşehirweb.com
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel olarak ilgilendiği Ataşehir Mimar Sinan Camii Ramazan başında açılıyor.

Ataşehirweb haberin aldığı bilgiye göre,  Ataşehir Mimar Sinan Camii Ramazanın ilk günü olan 20 Temmuz günü Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı törenle ilk teravih ile açılacak

MİMAR SİNAN CAMİİ FOTOLARI TIKLAYINIZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adını Mimar Sinan koyduğu Ataşehir’de 7 bin metrekare üzerine kurulu 3 Şerefeli 4 adet minaresi olan, 12 bin kişi kapasiteli caminin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. 

Başbakan Erdoğan’ın “Mimar Sinan” adını verdiği caminin 2 katlı 800 araçlık otoparkı var.Ataşehir Mimar Sinan Camii en geç Ramazan Bayramı’nda açılması planlanıyor.

Başbakan Erdoğan'ın özel olarak ilgilendiği Ataşehir Mimar Sinan Camisini sık sık ziyaret ederek inşaatın seyrini takip ettiği biliniyor.

Mimar Sinan’ın Edirne Selimiye Camii, Erdoğan’ın talimatıyla Ataşehir’de TOKİ tarafından inşa ediliyor.

Osmanlı Türk mimari tarzında tasarlanan ve Edirne Selimiye Camii’nden esinlenilen Ataşehir Mimar Sinan Camii  İstanbul 1. ve 2. Çevre Yolu’nun Ataşehir Kavşağı’nda yapılıyor. 

TOKİ Ataşehir Konutları’nın yanında gökdelenler arasında yükselen cami, 12 bin 650 kişilik. 7 bin metrekare alana sahip olan caminin 3 bin 500 metrekaresi avlu, 3 bin 500 metrekaresi ise cami olarak tasarlandı. 

70 metre yüksekliğinde olan camide, 3 şerefeli 4 minare yer alıyor. Cami içinde ayrıca çok amaçlı konferans salonu, eğitim birimleri, engeli asansörü, 800 araçlık 2 katlı otopark bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2012, 23:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER