ATAŞEHİR'DE KÜLTÜR SANAT

YENİ BİR KÜLTÜR SANAT SEZONU ATAŞEHİRLİLERİ BEKLİYOR!

ATAŞEHİR'DE KÜLTÜR SANAT
ATAŞEHİR'DE KÜLTÜR SANAT

YENİ BİR KÜLTÜR SANAT SEZONU ATAŞEHİRLİLERİ BEKLİYOR!

Ataşehir Belediyesi, kültür sanat etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Sezon, Ataşehir Gençlik Orkestrası konseri ve Çocuk Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle açılıyor. Adıyaman Filarmoni Orkestrası’nın vereceği konser, Emre Kongar ve Sinan Meydan’ın katılacağı söyleşi programlarıyla, çocuklar ve yetişkinler için tiyatrolar ile daha birçok etkinlik Ekim ayında Ataşehirlileri bekliyor olacak.

Ataşehir Belediyesi 2018/2019 kültür-sanat sezonunu Ekim ayı ile açıyor. Konserler, tiyatrolar, söyleşiler, atölyeler ve daha birçok etkinlikle dopdolu yeni bir sezon Ataşehirlileri bekliyor. Cumhuriyetin 95. yılının büyük bir coşkuyla kutlanacağı Ataşehir’de 29 Ekim’de düzenlenecek kutlamalar ise büyük sürprizler yaşatacak.

Yeni sezonun ilk konserini Ataşehir Belediyesi, 2018-2019 Kültür-Sanat sezonunu kendi bünyesinde yetiştirdiği değerleriyle açıyor. Çalışmalarını her geçen yıl biraz daha ileriye götüren ve profesyonel bir seviyeye çıkaran Gençlik Orkestrası ve Çocuk Halk Dansları Topluluğu Ataşehirlileri Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ne 14 Ekim Pazar günü davet ediyor.

Kültür, sanat ve spor gibi toplum yararı çalışmalara ağırlık veren Adıyaman Filarmoni Orkestrası müzisyenleri 27 Ekim’de Cumartesi günü Ataşehir’e konuk olacak.

Ekim ayı tiyatro etkinliklerinde Fransız oyun yazarı Moliere’in dünyaca ünlü komedisi cimri piyesini, Türkçeye “Azarya” adlıya Ahmet Vefik Paşa tarafından kazandırılan bu piyesi İstanbul kumpanyası “Varyemez” adı ile sahneye taşıyor. Oyun 26 Ekim Cuma Ataşehirlilerle buluşacak.

İnsanların türlü türlü hallerine ışık tutan usta yazar Aziz Nesin’in oyunlarından kolaj olarak sahneye koyulan “Aziz Nesin Vapuru” Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu yorumuyla 24 Ekim Çarşamba tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

19 Ekim Cuma günü Müfredat Dışı Tiyatro tarafından “Karıma İnat Yaşasın Hayat” isimli oyunla MSKM sahnesinde olacak.

Söyleşiler bölümünde Gırgır, Fırt, Avni, Leman ve Uykusuz gibi Türk Mizahı’nın en önemli dergilerinde yazarlık yapmış olan Vedat Özdemiroğlu, “Mazlumun Neşesi” başlıklı söyleşisiyle 21 Ekim Pazar günü Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nde Ataşehirlilerle biraraya gelecek.

Cumhuriyete ve onun değerlerine sarılmanın her geçen gün daha da anlam kazandığı şu günlerde Prof. Dr. Emre Kongar ve Sinan Meydan ile Cumhuriyet, Cumhuriyet’in kazanımlarını, günümüz Türkiye’sinde Cumhuriyet’in önemini ve Cumhuriyet rejiminin etkisi azaldıkça toplumda oluşan dönüşümün konuşulacağı söyleşiler 27 Ekim Cumartesi ve 28 Ekim Pazar günü Neşet Ertaş Kültürevi’nde yapılacak.

Atölye çalışmaları kapsamında Erdal Taçyıldız tarafından 8 hafta sürecek “Oyun ve Senaryo Yazma Tekniği” atölyesi Neşet Ertaş Kültürevi’nde yapılacak.

Çocuk tiyatrosu etkinlikleri kapsamında; Mavi Kumpanya tarafından “Süper Marıo” isimli oyun 14 Ekim’de Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde, Tiyatro Gülgeç tarafından “Bir Çocuk Masalı:Turunç’un Bahçesi” isimli oyun 21 Ekim Pazar günü MSKM’de, Fabrika Sanat tarafından “Tatlı Rüyalar” isimli oyun 28 Ekim Pazar günü Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde çocukları bekliyor olacak.

Ayrıntılı programa ulaşmak için burayı tıklayınız.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109