ALTAY TANKININ SERİ ÜRETİMİNE GEÇİLDİ

Altay tankının seri üretim sözleşmesi, Savunma Sanayii Başkanlığı ile BMC arasında imzalandı.

ALTAY TANKININ SERİ ÜRETİMİNE GEÇİLDİ
 ALTAY TANKININ SERİ ÜRETİMİNE GEÇİLDİ

Altay tankının seri üretim sözleşmesi, Savunma Sanayii Başkanlığı ile BMC arasında imzalandı.
Kendi tankını geliştirmeye devam eden Türkiye, ortaklarını da genişletiyor. Altay'ın seri üretimi için Savunma Sanayii Başkanlığı ile BMC arasında imzalar atıldı.

İlk etapta 40 adet gerçekleştirilecek üretime ek olarak “İnsansız Altay Tankı” da duyuruldu.

TOPLAMDA 250 ALTAY TANKI
Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile BMC arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda toplamda 250 adet Altay Tankı’nın seri üretimi gerçekleştirilecek.

Milli ana muharebe tankı Altay için belirlenen üretim planlamasında Altay T1, Altay T2 ve Altay T3 konfigürasyonları kurgulanmış.



Altay tankı için imzalar atıldı

Anlaşma seri üretim kapsamında şu madde başlıkları yer alıyor:

Seri üretim hattının kurulması,

250 adet Altay’ın üretilmesi,

Güç Grubu Platformu üretilmesi,

İnsansız Kuleli Altay tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi,

Ürünlerin ömür devri lojistik desteğinin sağlanması,

Tank Sistemleri Teknoloji Merkezi’nin kurulumu ve işletimi.

Altay tankı için imzalar atıldı

2009'DA PROJELENDİRİLMİŞTİ
Adını Kurtuluş Savaşı 5. Süvari kolordu komutanı Fahrettin Altay' dan alan tankın projelendirilmesine 2009 yılında başlandı. İlk iki prototipi ise 15 Kasım 2012′ de tanıtıldı ve tank bilir kişiler tarafından tam not aldı.





Altay Tankı Hakkında Genel Bilgi

 

Adını Kurtuluş Savaşı 5. Süvari kolordu komutanı Fahrettin Altay’ dan alan tankın projelendirilmesine 2009 yılında başlanmıştır. İlk iki prototipi ise 15 Kasım 2012′ de tanıtılmıştır ve tank bilir kişiler tarafından tam not almıştır.

 

Altay tankı modelleme
Altay Tankı 3D Modellemesi
 

 Altay Tankının Özellikleri
 

Altay, teknik açıdan oldukça donanımlı milli tank olarak tarihe geçecek şekilde geliştirilmektedir. Motorunda yerli yapım kullanılan Altay tankı, 1500 beygir gücünde olan motor dizel sistem ile çalışmakta ve 70 km hızla hareket edebilmekte ve 500 km menzil sağlamaktadır. Altay tankının zırhı ise tanksavar füzeler üreten Roketsan firması tarafından geliştirilen ve kompozitin ana malzeme olarak kullanıldığı, içeriği gizlenen özel bir zırhla sağlanmaktadır.

 
Altay Tankı Motoru
 
Altay’ın ana silahı ise Güney Kore firması olan Hyundai Rotem ile yapılan teknoloji transferi sonucu Makine ve Kimya Endüstrsi kurumu tarafından üretilecektir. 3 km atış menzili bulunan silah, 120 mm’ lik 55 kalibre yivsiz top tercih edilen tank bu yönden de oldukça güçlü bir teknolojiye sahiptir.

 

Altay Topu
MKE 120 mm L-55 yarı otomatik yükleyicili yivsiz topu
 

Altay Tankı Top

 
4 kişilik mürettebatın bulunacağı tankın bilgisayar sistemi ise Aselsan tarafından üretilmektedir. Tankın elektromanyetik silahlarla elektronik sistemlerin sekteye uğramasını engelleyecek teknoloji de tankta kullanılmıştır. Keskin manevra yeteneğine sahip olan tankın muharebe ağırlığının 65 ton olacağı düşünülmektedir.

 
Altay Tankı Özellikleri
 
Altay Tankı İçi
Her yönden güçlü bir tank olarak tasarlanan Altay, bir çok testten geçmektedir. Bu testlerden en çok dikkat çeken ve anlamı olan test ise, kış testinin soğuk odalarda değil 1. Dünya Savaşı’nda binlerce şehit verdiğimiz Sarıkamış’ta yapılacak olmasıdır.

 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER