70 bin asker bu kararı bekliyor

Bakanlar Kurulu, uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya indirilmesini görüşecek.

70 bin asker bu kararı bekliyor
70 bin asker bu kararı bekliyor

Bakanlar Kurulu, uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya indirilmesini görüşecek.

Askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı çalışmanın Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından kabineye sunulması bekleniyor.

Gündemde uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya indirilmesi olacak. Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı çalışmanın Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından kabineye sunulması bekleniyor.    
   
BAYRAMDAN ÖNCE KISALIRSA 40 BİN ASKER TERHİS OLACAK

Yılmaz’ın bayramda işaret ettiği Genelkurmay çalışmasının ayrıntıları da belli oldu. Buna göre tüm birlikler Genelkurmay’a, Ekim sonu Kasım başı kısa dönem askerliğe geçilmesiyle birlikte bu dönem ile sonraki aylarda kısa dönem askerlikten yararlanacak olan er ve erbaşlara ilişkin en aktüel sayıları bildirdi.

ASKER HAZIR
Bu veriler doğrultusunda Asker Alma Dairesi Başkanlığı’nca (ASAL) ayrıntılı bir çalışma yapıldı. Bu çalışma doğrultusunda her tertip arasında en az 3 aylık zaman olduğuna dikkat çekilerek, iki tertibin aynı anda terhis olmasının Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) bir sıkıntıya yol açmayacağı bildirildi. Bakan Yılmaz, uygulamanın en geç Mart ayında başlayacağını belirtse de, askeri kaynaklar TSK’nın heran için uygulamaya hazır olduğunu söylediler.

İKİ CÜMLELİK KARARNAME

Bu arada Bakanlar Kurulu’nun onayına sunulacak olan Milli Savunma Bakanlığı’nın hazırlayacağı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) taslağı da şekillenmeye başladı. Fazla ayrıntıya girilmeyen taslakta, “Zorunlu askerliğin 15 aydan 12 aya indirilmesi ile kısa dönem askerliğin 6 ay ve yedek subaylığın da 12 ay olarak devam edeceği belirtilecek. Bu kapsamda zamanı gelenlerin terhislerinin birliklerince hazırlanması gerektiği” ifade edilecek. Yılmaz memleketi Sivas’ta yaptığı açıklamada uzun dönem askerliğin 12 aya indirilmesiyle birlikte 70 bine yakın er ve erbaşın tezkere alacağını söylemişti.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2013, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109