Dr. Osman Arıkan: Çok çalışmalı, çok güçlü olmalıyız!

İstanbul 1. Bölge Aday Adayı Uzm.Dr.Osman Arıkan, yerel ve Ulusal basın mensupları ile akşam yemeğinde biraraya geldi.

Dr. Osman Arıkan: Çok çalışmalı, çok güçlü olmalıyız!
Dr. Osman Arıkan: Çok çalışmalı, çok güçlü olmalıyız!

İstanbul 1. Bölge Aday Adayı Uzm.Dr.Osman Arıkan, yerel ve Ulusal basın mensupları ile akşam yemeğinde biraraya geldi.

Ak Parti’nin 25. dönem milletvekili aday adaylarından Dr. Osman Arıkan, yerel basın ile buluştu. 9 Mart Pazartesi akşamı Ataşehir’in yerel lezzetlerinin servis edildiği bir restaurantta gerçekleşen buluşmaya, Ataşehir ve çevresindeki ilçelerde yayınlanan gazete ve dergilerin temsilcileri katıldı.

"Ben 26-27 sene öncesinden itibaren gençlik kollarında başlayarak davamızın içinde bulundum ve bulunmaya devam ediyorum. Misyonumuz ve vizyonumuz hep aynı şekilde daha gelişmiş ve daha güçlü Türkiye için sağlam adımlarla ilerlemektir. Yıllara dayanan tecrübemin yanı sıra AK Parti'ye olan sadakatimi hiçbir zaman kaybetmedim. AK Parti'de liderlerimizle omuz omuza davamıza sahip çıkmak ve halkımızın daha iyi bir yaşam sürdürebilmesi için gerekli adımları atmak benim için onur ve gurur vericidir. 44 yılda hayatın nasıl geçti diye kendime sorduğumda, verdiğim tek cevap: çalıştım, olur .. Karşılığında da Allah ulusal ve uluslararası başarıları hep lütfetti. Düşünce yapımla ve hiçbir fikir ayrılığım olmadığı için yaptığım hizmet ve çalışmalarımdan mutluluk duyuyorum. Öğrencilik yıllarımda idealisttim. İdarecilik görevleri aldım, dolayısıyla meslek olarak siyasete kendimi hep yakın hissettim." dedi.​

Ak Parti’ye ve politikalarına sonuna kadar inandığını ve her platformda savunduğunu dile getiren Arıkan, aday adaylığının adaylığa dönüşmesi durumunda yoğun çaba harcayacağını söyledi. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Dr. Osman Arıkan; “Üzerimizde büyük oyunlar, büyük hesaplar yapılan bir ülke konumundayız. Güçlü olmamızdan rahatsız olanların sayısı oldukça fazla… Bu nedenle çok çalışmak, çok güçlü olmak durumundayız. Kendimde bu gücü, bu enerjiyi görüyorum. Bu nedenle adaylığa aday oldum” dedi.



UZM. DR. OSMAN ARIKAN KİMDİR

1971 Yılında Sivas'ta doğdu. 1978-1988 yılları arasında üstün başarılar ile ilk ve orta öğrenimini tamamladı. 1988 yılında ilk sırada girdiği Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde dönem birincisi oldu.
1989 ÖSYM sınıvında Sivas İl Birincisi olarak İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandı. Fakülte senatosu tarafından üstün başarılı bulunarak bir üst sınftan devamı uygun görüldü.
1989-1991 yılları arasında Fetih Yurdunda ve 1991-1994 yılları arasında da yurt sorumlusu olarak  Hekimler Birliği Vakfında  kaldı.
1994 yılında fakülteden mezun olarak Tıp Doktoru oldu.
1994 ylında eşi Uzm.Dr.Gülhan Arıkan ile evlendi.
1994-1996 Tokat Zile Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini tamaladı.
1996-1998 Sivas 4. Bölge Sağlık Gurup Başkanlığı görevini  yaptı.
1997 de Sivas'ta Yılın Hekimi seçildi.
1998-2002 İç Hastalıkları İhtisasını tamamladı. 2002 yılında İhtisasını tamamlayarak İç Hastalıkları Uzmanı oldu.
2000 yılında Antakya Serinyol Jandarma Er Eğtitim Tugay Komutanlığında Askerlik görevini tamamladı.
2001 yılında Kronik Böbrek Hastalıklarında Hemodiyaliz etkinliği konusunda yaptığı çalışması ile Europe  Nefrology  Congres'de Mansiyon Ödülü  aldı.
2002 yılında Kronik Hepatitli ve Sirozlu vakalarda yaptığı bir çalışma ile  Ulusal Gastroenteroloji Kongresinde En İyi Çalışma Ödülü'ne layık görüldü.
2002 yılında özel sektöre geçerek şu anki görev yapmakta olduğu Avicenna Hastanesi'nin İç Hastalıkları Uzmanı ve Dahili Bilimler Direktörü olarak göreve başladı.
2005 yılında Hastane Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu.
2010 yılında Yönetim kurulu Başkan Vekili oldu.
2014 yerel seçimlerinde Ataşehir Belediye Başkan A. Adayı oldu.
Halen A.Ü.A.Ö. Yerel Yönetimler Fakültesinde eğitimine devam etmektedir.
İyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilmektedir.
Uzman Doktor Osman Arıkan evli ve 3 çocuk babasıdır.
2014 yılında Ataşehir Sivaslılar Platformu (ASİP) ve Ataşehir Sivaslılar Federasyonu(ASİF)'i kurdu. Halen ASİF Kurucular Kurulu Başkan olarak görevini sürdürmektedir.
Çok sayıda mesleki ve sivil toplum kurum ve kuruluşlarında aktif olarak üyelikleri ve yöneticilik  faaliyetlerine devam etmektedir.

Üyesi Olduğu Sivil Toplum Kuruluşları :
•    Ataşehir Sivaslılar Federasyonu (ASİF) İcra Kurulu Başkanı
•    Ataşehir Sivaslılar Derneği Başkan Yardımcısı
•    KIZILAY Ataşehir Yönetim Kurulu Üyesi
•    ESAM İstanbul Şubesi Üyeliği
•    ENSAR Vakfı Ataşehir İstişare Kurulu Üyesi
•    Sivas Hizmet Vakfı Üyesi
•    Dostluk Grubu Üyesi

Üyesi Olduğu Mesleki Kuruluşlar :
•    Türk Tabipler Birliği Üyesi
•    Türk Gastroenteroloji Derneği Üyesi
•    Türkiye İç Hastalıkları Uzmanları Derneğisi Üyesi
•    Türk Kardiyoloji Derneği Üyesi


Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER