AK Parti Emek Kafesi'ni açtı

AK Parti Emek Kafesi'ni açtı

AK Parti Emek Kafesi'ni açtı
AK Parti Emek Kafesi'ni açtı
Birçok yerde açılması planlanan Emek Kafe'lerin ilki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından açıldı
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından çalışanlara yönelik birçok yerde açılması planlanan Emek Kafe'lerin ilki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer tarafından Ümraniye İMES Sanayi Sitesi'nde açıldı. Açılışa katılan Ömer Dinçer yaptığı konuşmada "Torba yasaya verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz" yazılı pankarta teşekkür ederek çalışanlara torba yasanın bazı maddeleriyle ilgili bilgi verdi.


AK Parti İl Başkanlığı, her sektörden çalışan ve esnafın buluşma noktası olması düşüncesiyle "Emek Kafe"ler projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Ümraniye İMES Sanayi Sitesi'nde Emek Kafe'lerin ilki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve vatandaşların katılımıyla açıldı.

Daha kısa çalışacaklar
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer açılışta yaptığı konuşmada, ev hanımlarının ayda 18 gün prim ödeyerek toplam 7 bin 200 günde emekli olabileceğini açıkladı. Ev hanımlarının, temizliğe giden kadınların isteğe bağlı emekli olabileceklerini hatırlatan Dinçer, "Eskiden 9 bin gün üzerinden prim ödüyorlardı. Şimdi biz bunu indirdik. Önceleri 1 ay üzerinden 30 gün sigorta primi yatırmaları gerekiyordu. Ama elde ettikleri kazanç buna yetmiyordu. Şimdi biz onlara 7 bin 200 günü doldurarak emekli olma imkanı veriyoruz. Daha kısa süreli çalışacaklar. Ayrıca 18 gün üzerinden prim yatırma fırsatı verdik. Daha az prim ödeyecekler. Bir gün çalışamayacak yaşa geldiklerinde onlar için çok önemli bir fırsat olacaktır" dedi.

İşverenler borçlarınızdan kurtulun
Bakan Dinçer ayrıca, işçilerin sigorta primlerini ödemeyen işverenlere de önembi bir öneride bulundu. Bakan Dinçer şöyle konuştu: "Bize ödemeniz gereken primleri ödemelisiniz. Çünkü onlar sizin paranız değil, işçilerimizin hakkıdır. Bu konuda af yok, biz o parayı mutlaka alacağız. Bütün alacaklarımızı alıyoruz. Bunu alırken önemli kolaylıklar da sağlıyoruz. Ana para değil ama ceza konusunda çok ciddi indirimler getiriyoruz. 3 yıl süreyle taksitlendirme imkanı sağlıyoruz. Bu imkandan yararlanın, borçlarınızdan kurtulun."

Çalışanlar ücretsiz çay içip yetkililerle konuşabilecekler
Bakan Ömer Dinçer konuşmasının ardından Emek Kafe'nin açılışını yaptı. Dinçer ve beraberindekiler daha sonra ise işçilerle çay içip simit yedi. Emek Kafe'nin açılış amacını ise "Çalışanların uğrak yeri olacak İstanbul'un birçok noktasında açılması planlanan Emek Kafe'lerde buluşacak çalışanlar, soru ve sorunlarına ilk elden yanıt bulacakları bakanlar, bürokratlar ve hukukçularla da sohbet etme imkanına kavuşacaklar. Emek Kafe'lere gelen çalışanlara ücretsiz çay, kahve ikram edilecek ve ayrıca internetten faydalanma imkanı sunulacak" diye anlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER