Kim Öle? Kim Kala?

Yıldırım Öcek Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu komedi türündeki Kim Öle? Kim Kala? Adlı oyun Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde ilk defa tiyatro severlerin karşısına çıktı.

Kim Öle? Kim Kala?
 Avrupa Yakası adlı dizideki Saadettin karakteriyle büyük beğeni toplayan Yıldırım Öcek’in yönetmenliğini yaptığı oyunun yazarı ise yine Olacak O Kadar ve Tatlı Kaçıklar gibi dizilerde senaristlik yapan Vasıf Küçükoruç.
Aile olgusunun önemine vurgu yapan oyun, değer yargılarında meydana gelen olumsuz  değişimlerin bireyi itebileceği karanlık noktaları komik bir dille aktarıyor.

Oyunda; aynı evde yaşayan baba ve oğlun düştükleri çatışma ve bu çatışmanın ortaya çıkardığı sonuçlar tehlikeli planlar ve bunun sonucunda gelişen olaylar anlatılıyor. Babanın içinde var olan sevgisini dışarı yansıtmak istememesi oğlu tarafından yıllarca yanlış anlaşılıyor ve bu durum oğlu babasını öldürme düşüncesine kadar itiyor. Bu düşünce üzerine gelişen olaylar giderek içinden çıkılmaz ve komik bir hal alıyor. Ama oyunun sonunda oğul babasının onu gerçekten çok sevdiğini ve onun için yaptığı fedakarlıkları öğrenir ve her şey bir anda değişir.

Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı oyun, seyirci karşısındaki ilk performansında büyük beğeniyle karşılandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER