‘Dünden Bugüne Bugünde Yarına Sinema’

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi ‘Dünden Bugüne Bugünde Yarına Sinema’adlı yeni bir söyleşiye ev sahipliği yaptı.

‘Dünden Bugüne Bugünde Yarına Sinema’
Türk Sineması’nın ünlü isimlerinden olan ve ömrünü sinemaya adamış olan Sümer Tilmaç’ın moderatörlüğünde gerçekleşen programın ilk konuğu Türk Sinema’sının sevilen ismi Oya Aydoğan oldu.
“Türk Sineması İyi Artık Karakter Üretemiyor”

Sinemanın tanınmış kadın oyuncularından olan Oya Aydoğan katıldığı söyleşide; eskiye özlemin her alanda olduğu gibi televizyon ve sinema alanında da olduğunu vurgulayarak, yeni çekilen diziler ve sinema filmlerinde eskiye olan özlemi görmenin mümkün olduğunu söyledi. Geçmiş dönemki sinemacılıkla günümüz sinemasındaki farka dikkat çeken Aydoğan, Türk Sineması’nın geçmişte çok büyük zorluklar içinde film ürettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Türk Sineması çok büyük zorluklardan geçerek günümüze geldi. Sinemamızın en önemli dönemlerinde de tüm engelleri aşacak büyük bir isteğe sahip insanlar vardı ve bu süreç unutulmaz karakterleri günümüze kadar taşıdı ama büyük karakterler üretemedi. Artık Türk Sineması bir Adile Naşit ya da Kemal Sunal gibi unutulması zor karakterler üretmiyor.” 

“Yine Oyuncu Yine Oya Aydoğan Olarak Dünyaya Gelmek İsterim”

Sinemaya olan ilgisinin altı yaşından beri olduğu ve çocukluk yıllarında sinemaya gönlünü verdiğini söyleyen Aydoğan, oyunculuğa  adım atmanın kendisi için zorluklarla dolu bir serüven olduğunu ifade etti.  Ünlü oyuncu sinemaya olan ilgisinin annesi dışında tüm aile bireyleri tarafından olumsuz karşılandığını anlatarak;  “Çocukluğumdan beri sinemaya gitmeyi sevmişimdir. Annem beni hep filmlere götürür ve sinemadan hiç çıkmak istemezdim. Özellikle Zeynep Değirmenci benim ideolümdü. Onun gibi konuşmak, yürümek ve gülmek. İşte bu istekler beni sinemanın içine attı. Annem dışında ailemin tüm bireyleri oyuncu olmama karşı çıktı. Ama, benim sinema sevdam bunları yendi ve yıllarca kameralar önünde oyunculuk yaptım. Sinemayı çok sevdim ve bir daha dünyaya gelsem yine oyuncu yine Oya Aydoğan olurdum” dedi.

Programda ayrıca Sümer Tilmaç’ın keman eşliğindeki okuduğu şiir ise izleyenlerden büyük alkış topladı.

Sümer Tilmaç’ın her ay birbirinden ünlü isimleri konuk edeceği Dünden Bugüne Bugünden Yarına Sinema adlı söyleşi programı Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde her ay sinemanın önemli isimlerini konuk etmeye devam edecek.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER