“ABD Türkiye’nin İsrail’i Tokatlamasına İzin Verdi”

Moderatörlüğünü Dr. Lütfü Özşahin’in yaptığı Türkiye ve İsrail İlişkileri adlı programa konuk olan Araştırmacı Yazar Vedat Özcan; ABD’nin, Türkiye’nin İsrail’i tokatlamasına izin verdiğini söyledi.

“ABD Türkiye’nin İsrail’i Tokatlamasına İzin Verdi”


Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Türk İsrail ilişkilerini değerlendiren Yazar Vedat Özcan, İsrail’in Batı’nın korumasında ve Batı’yı temsil eden bir yapıda olmasına rağmen gerçekleştirdiği düşmanca politikalarla zaman zaman Batı’yı da rahatsız ettiğini belirtti. 

Türkiye ve İsrail ilişkilerinin bundan sonra nasıl gideceğinin ise İsrail’in atacağı adımların belirleyeceğini ifade eden Özcan, “ İsrail terör üzerine kurulmuş bir devlettir. Kral David Oteli ve Deir Yasin katliamları bunun gerçekliğine yalnızca bir iki örnektir.  İsrail zaman zaman kendilerinin kayıp 12. Kavimi olduklarını iddia ettikleri Kürt kartını kullanacaklarını söyleyerek bölgede huzursuzluğu arttırmaya çalışıyorlar. Bu durumu tehdit haline getirerek de bölgede karmaşa ortamı yaratmaya çalışıyorlar. Ama hesaplayamadıkları Türkiye’nin on yıl öncesinin dış politikasına sahip olmadığıdır” dedi.

Programda moderatörlüğünü yapan Dr. Lütfü Özşahin ise Türkiye’nin artık kendi merkezinden politikalar üreterek kendi eksenini oluşturduğunu ifade etti. Özşahin, Türk dış politikasının çok yönlü olduğunu belirterek, bölgede İsrail’in izlediği politikalara sessiz kalacak bir Türkiye’nin olmadığını ve İsrail’İn elinde bulundurduğu nükleer silahlarla Türkiye ve bölge için büyük bir tehdit oluşturduğunu söyledi.  Özşahin konuşmasında: “Türkiye ve İsrail ilişkisinin geleceği artık İsrail’e bağlıdır. İsrail bir savaşı da göze alabilir. Bu durumun ortadan kalkması ise İsrail devleti içerisinde yer alan Siyonist anlayışın tamamen yok olmasıyla mümkündür. Bu Siyonist anlayış bölge ülkeleri için bir tehdit olduğu gibi aynı zamanda kendi halkı için de büyük bir tehlikedir” dedi.

Program katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER