Yunus AYHAN ile Baş başa…



Yunus AYHAN ile Baş başa…


Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde makamında ziyaret ettiğimiz Emniyet Müdür Yardımcısı hemşerimiz Yunus Ayhan,  Çankırı sevdasını, mesleğini ve tecrübelerini bizimle paylaştı.  “80’li yıllarda bizim için hedef bir an önce hayata atılmaktı. Rahmetli amcamın beni sınava götürmesi ile polis koleji sınavlarına girdim ve polisliğe ilk adımımı attım.  Polislik mesleğini severek yapıyorum.


Severek ve isteyerek…

Bir kişi hayatını şekillendirme aşamasına geldiğinde severek yapacağı bir mesleği seçmeli.

 Verimli bir fert olmak istiyor ise bu ilk ve temel kuraldır. Polislik mesleği de bu temel kuralı baz alır. Bu kutsal görev gönülden bağlanmayı ve severek görevini ircaa etmeyi gerektirir. “ diyerek evrensel bir değeri ortaya koyan Yunus Ayhan, polislik mesleğinin en temel kurallarından birinin de yaptığın görevi ciddiye almak olduğunu dile getirdi: “Ben her görevimi birebir ilgilenip sonuçlandırdım, takip ettim, yani görevimi ciddiye aldım. Bugün ki başarımı yerinde ve zamanında bulunmaya ve her verilen görevi yerinde ve zamanında takip etmeye borçluyum. Ve bir polis kendine verilen görevi derecelendirmemelidir. Ben bana verilen her görevi eşit tutarak yolumu kat ettim.

Polis olmak isteyen gençleri hayati önem taşıyan tavsiyelerde bulunan Yunus Ayhan, “Başta temel kural olan ‘Severek mesleğini ircaa etme ’ aşaması çok önemlidir. Daha fazla verim almak için bu şarttır. İnsanlara bire bir hizmet eme, güvenliği sağlamak için çalışan, çabalayan, insan sevgisini taşıyan ve aşılayan, hayatında öncelikli olarak yaşadığı topluma hizmet ve saygısı olan kişiler polislik mesleğini seçmelidirler. Çünkü Polis her katmandan insan ile iletişimde bulunur. Her kesime hitap edebilir. Polislerin tek hedefi vardır, o da halka hizmetir.“ açıklamalarında bulundu.

Oğlu da polis olacak

Şu anki görevi itibariyle İstanbul’daki tüm polislerin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ve sorunlarını, önerilerini dinleyerek bilgi sahibi olduktan sonra çözüm bulmaya çalıştığını dile getiren Yunus Ayhan, Emniyet bünyesinde görev yapan Çankırılı meslektaşları ile de vesile oldukça görüştüğünü ifade ederek, hemşericilik bilincinin gurbette daha sağlam ve daha kalıcı olduğunu belirtti. Yunus Ayhan, oğlunun da bu kutsal görevi severek ve isteyerek seçtiğini ve şu an polis kolejinde okuduğunu belirtti.

Her sabah iş yerimde Çankırı türküleri çalınır

Çankırı’dan ve memleket sevdasından bahsetmesini istediğimiz Yunus Ayhan, bizlere şu bilgileri verdi:  Hacımuslu köyünde evim vardır ve her sene ailece ziyaret gider hasretlik gideririz. Çankırı Türkiye’nin merkezinde bir yer. Bu önemli bir özellik. Çankırı bir köprü görevi görmekte.

İstanbul’da yaşayan biz Çankırılılar memleketimizden uzak kalamaz, her daim haberlerini takip eder ve memleket bilincinde olan insanlarınız. Benim her sabah iş yerime geldiğimde Çankırı türküleri açılır. İş yoğunluğu arasında dinler memleket özlemimi gidermeye çalışırım.

Tuttuğu takımın Çankırıspor olduğunu belirten Yunus Ayhan, memleket takımını yakından takip ettiğini ve Çankırıspor’u bu kulvarda çok ileride görmek istediğini vurguladı.

Suça bulaşan Çankırılı yok denecek kadar az

Çankırılı hemşerilerimize elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Soru ve önerilerini dikkate alırım.

İstanbul’da yaşayan Çankırılı hemşerilerimizden suça bulaşan yok denecek kadar az. Çankırılılar olarak bilinçli davranan bir kesimiz. Polislere elimizden geldiğince yardımcı olan, kültür-örf ve adetlerini nerede olursa olsun gerektiği gibi yaşatmaya çalışan bir topluluğuz. Bu yüzden Çankırılı hemşerilerimizi ağır bir suçun içinde görmeyiz. Zira etrafındaki hemşeri kitlesi buna engel olur. İşin aslı gurbette de memleketinde yaşadığı gibi yaşayan bir kesimiz.

                Birlik içinde yürümek çok önemli.

       Çankırı ile bağlantılarımızı koparmamamız gerek. Nerede bir Çankırılı orada ben…

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ve İstanbul’da çoğunlukta olan Çankırılı Bürokratların mesleklerinde başarılı olduğunu ve isimlerinin duyulduğunu belirten Yunus Ayhan, bunun Çankırı adına önemli bir övünç kaynağı olduğunu vurguladı.

Polis olmasam inşaat mühendisi olurdum

Çankırı ve polislik dışında konuların da gündeme geldiği görüşmemizde Yunus Ayhan, sözlerine şu şekilde devam etti; “Polis olmasa idim inşaat mühendisi olurdum. İnşaat ve emlak sektöründe çalışmak isterdim. Köydeki evimizi de kendim yaptım ve bu farklı bir dal. Her zaman ilgimi çekmiştir.”

Gençlerin bu ülkenin geleceğini oluşturacağını belirten Yunus Ayhan sözlerini onlara yaptığı uyarı ile bitirdi:  Bizim ardımızdan gelen arkadaşlara bayrağımızı bırakacağız. Bunlardan bir tanesi de oğlum.  Gençlerin seçeceği meslekler sevdiği ve mutlu olduğu meslekler olmalı. Verimli ve etkili olabilmek için bu temel kuraldır.

Sizlere çok teşekkür ediyor, Saygılar sunuyorum…

Yunus AYHAN Kimdir?

1967 Çankırı / Kurşunlu / Hacı muslu köyünde dünyaya gelen Yunus AYHAN, ilkokula kadar köyde yaşamış, ilkokul, ortaokul, polis koleji ve polis akademisi eğitimini Ankara’da tamamlamıştır. 1984 yılında Polis Akademisini bitiren Yunus AYHAN ilk görev yeri İstanbul’da üç yıl çalışmış sonrasın da 1992 yılında Batman’a şark hizmetine gitmiştir. 1994 yılında Ankara’ya dönen Yunus AYHAN 1994 – 2003 yılları arası sırasıyla asayiş, kaçakçılık şubelerinde görevini yerine getirdikten sonra 2003 yılında tekrar İstanbul’a atanan burada sırasıyla Asayiş müdürlüğü, Pendik, Maltepe, Fatih ve Ümraniye ilçe emniyet mali şube müdürlüğü görevini yapan Yunus AYHAN 2009 yılında İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcılığına terfi etmiştir.  Şu an da Personelden sorumlu Müdür Yardımcılığı yapan Yunus AYHAN evli ve dört çocuk babasıdır.

[email protected]

 

YORUM EKLE

banner110

banner109