Üsküdar Otizm Tanı Tedavi ve Takip Merkezi açıldı

Üsküdar Otizm Tanı Tedavi ve Takip Merkezi 0-5 yaş otizmli çocuklara hizmet vermeye başladı.

Üsküdar Otizm Tanı Tedavi ve Takip Merkezi açıldı

Üsküdar Otizm Tanı Tedavi ve Takip Merkezi açıldı

Üsküdar Otizm Tanı Tedavi ve Takip Merkezi 0-5 yaş otizmli çocuklara hizmet vermeye başladı.

Üsküdar Otizm Merkezi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Üsküdar Otizm Merkezi açılış törenine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık yöneticileri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Programda Vali Yerlikaya, Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu katılımcılara hitaben bir konuşturma gerçekleştirdiler.

“Üsküdar, İstanbul’a Örnek Oldu”

Konuşmasına okulların açılması sebebiyle duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan Vali Yerlikaya, "Öyle mutluyuz ki artık çocuklarımız okullarına kavuştu. Onlar derslerine, öğretmenleri onlara o kadar hasret kalmıştı.” dedi.

Okullarda hizmet eden görevli ve idari personelin aşılanmasına değinen Vali Yerlikaya, “Velilerin göz aydınlığı olan o yavruları okullara emanet almak, sağlıkla gelip afiyetle tekrar evlerine döndürmek için okullarımıza hizmet eden görevli ve idari personelin aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Otizm Merkezi’nin önemine, otizm tanı ve tedavisine de değinen Vali Yerlikaya, “Otizmle ilgili bu merkez bir ilk. Hilmi başkanımız ve arkadaşlarını yürekten tebrik ediyorum. Otizm tanısının gerçekten zamanında yapılması çok önemli. İstanbul’umuzun 39 ilçesinde 2018 Mart ayından bugüne kadar 18-36 ay arasında 485 bin 550 evladımız otizm tanı ve tedavisi için tarandı. Riskli bulunan 21 bin 285 yavrumuzdan 1388’ine maalesef otizm tanısı konuldu. 3 seneyi aşkın süredir devam eden bu projeyle sessiz sedasız yavrularımıza, çocuklarımıza ulaşıldı.” dedi.

Vali Yerlikaya, “Bugüne kadar şehrimizde 19 hastaneden otizm poliklinik hizmeti alan ailelerimiz artık açılışını yapacağımız bu merkezde SGK kapsamında ücretsiz olarak yararlanacak. Aynı zamanda rehabilitasyon ve aile eğitimi hizmetleri de yine bu merkezimizden alınabilecek. İnşallah ailelerimizin derdine derman olmaya çalışılacak, yükleri bir nebze olsun onların üzerinden alınacak ve birbirimize sevgimiz, dayanışmamız daha da yukarı çıkacak. İşte bu anlayışla inşa edilen otizm merkezimizin manevi harcında çok güçlü bir malzeme var. Biz ona karşılıksız sevgi diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Üsküdar Otizm Merkezi’nin hayırlı olmasını temenni eden Vali Yerlikaya, “Üsküdar, İstanbul’a örnek oldu. Bu merkezlerin sayısının artması temenni ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile Üsküdar Otizm Merkezi hizmete açıldı.

Programda Otizmli Rabia Aytek, gitar çalarak şarkı söyledi. Vali Yerlikaya ve beraberindeki heyetin Üsküdar Otizm Merkezi’ni gezmesi ile program tamamlandı.

https://www.facebook.com/groups/998190873557993


 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2021, 16:56

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER