Emel Sayın Üsküdar'da sevenleriyle buluştu

Üsküdar 2017-2018 Kültür Sanat Sezonuna Emel Sayın Konseri ile merhaba dedi

Emel Sayın Üsküdar'da sevenleriyle buluştu
 Emel Sayın Üsküdar'da sevenleriyle buluştu

Üsküdar 2017-2018 Kültür Sanat Sezonuna Emel Sayın Konseri ile merhaba dedi
Üsküdar Belediyesi tarafından organize edilen 2017-2018 yılı Kültür ve Sanat Sezonu açılışı, Adile Sultan Sarayı’nda düzenlenen ve sunuculuğunu Erhan Çelik’in üstlendiği görkemli bir törenle gerçekleşti.
Gecede, Türk sanat müziğinin önde gelen usta yorumcularından Emel Sayın sahne aldı. Zeki Müren’in “Menekşelendi Sular” eseriyle konserine başlayan sanatçı hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. “Kimseye Etmem Şikayet”, “Şarkılar Seni Söyler”, “Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar”, “Benzemez Kimse Sana”, “Üsküdar’a Gideriken” ve “Feride” gibi çok sevilen şarkılarını seslendiren Emel Sayın, “Hayatımın en güzel yıllarını Üsküdar’da geçirdim” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Ailem ve benim için Üsküdar’ın yeri ayrı. Hayatımın önemli adımlarını burada attım” dedi.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in ev sahipliğinde Adile Sultan Sarayı’nda gerçekleşen açılışa; Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İl Kültür Turizm Müdürü, Dr. Coşkun Yılmaz, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Hattat Hasan Çelebi, Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. Uğur Derman’ın yanı sıra Ayhan Güngör, Amir Ateş, Esra Bilgiç, Gülsin Ali, Göksel Baktagir, Hilal Kaplan, İbrahim Sadri, İskender Pala, Okan Karacan, Onur Şan, Ömür Gedik, Reyhan Karaca ve Rıza Kayaalp gibi çok sayıda konuk katıldı.
Bestekarı olan Amir Ateş ile “Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın” şarkısını birlikte seslendiren Türk Sanat Müzüği’nin sevilen sesi Emel Sayın’a, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Osmanlı Saray Sultanları Koleksiyonu’na ait “Katip” ve “Katibe” bebeklerini gecenin anısı olarak hediye etti.

Sezon boyunca gerçekleştirilecek farklı konulardaki seminerler, dinletiler, sergi ve festivallerden oluşan tanıtım filmi gösteriminin ardından kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2017-2018 sezonunda belediyenin kültür sanata bakışı ve vizyonunu anlattı. Yıl boyunca gerçekleştirilecek etkinliklere ilişkin genel bilgiler veren, Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar’da kültür sanat sezonunun dolu dolu geçeceğini vurgulayarak “Üsküdar herkesin her kesimin kabul ettiği çok özel bir ilçe. Üsküdar Belediyesi olarak aslında hiç kapatmadığımız kültür ve sanat sezonumuzun açılış akşamı dolayısıyla bir aradayız. Bu güzel akşam; Üsküdar’ımıza, İstanbul’umuza, ülkemize ve bütün coğrafyamıza hayırlar getirsin. Birlik beraberlik, kardeşlik ve sevgi hukukumuzun artmasına vesile olsun. Her fırsatta diyoruz ki Üsküdar; kardeşliği ve hoşgörüyü temsil ediyor. İşte bu zenginliği diri tutmak gelecek nesillerimize de aynı güzelliği yaşatmak adına çalışmalar yapıyoruz. Üsküdar Belediyesi olarak kültürel değerlerimizi, tarihi geleneklerimizi asla ihmal etmiyor ve unutmuyoruz. Bir taraftan gelecek kuşaklarımıza tanıtmaya devam ederken her rengi her ahengi her dünya görüşünü kucaklıyor; hoşgörü, tahammül ve paylaşımı dikkate alarak çok güzel bir sezona giriş yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER