7 Tepe 7 Sanat, İstanbul Klasik Sanatlar Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu

Üsküdar Belediyesi, Klasik Türk Sanatları Vakfı işbirliğiyle ‘7 Tepe 7 Sanat Uluslararası İstanbul Klasik Sanatlar Yarışması Ödül Töreni’ne ikinci kez ev sahipliği yaptı.

7 Tepe 7 Sanat,  İstanbul Klasik Sanatlar Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu
 7 Tepe 7 Sanat,  İstanbul Klasik Sanatlar Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu

Üsküdar Belediyesi, Klasik Türk Sanatları Vakfı işbirliğiyle ‘7 Tepe 7 Sanat Uluslararası İstanbul Klasik Sanatlar Yarışması Ödül Töreni’ne ikinci kez ev sahipliği yaptı.

Sanatın her dalını destekleyen Üsküdar Belediyesi, Klasik Türk Sanatları Vakfı işbirliğiyle düzenlediği ‘7 Tepe 7 Sanat Uluslararası İstanbul Klasik Sanatlar Yarışması Ödül Töreni’ne bir kez daha ev sahipliği yaptı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in ev sahipliğinde, Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve Klasik Türk Sanatları Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Demirkıran ile kültür sanat camiasından da birçok önemli isim katıldı.

Tekzip, minyatür, hat ve çini başta olmak üzere 7 sanat dalında katılımların olduğu yarışmaya 500 eser başvurdu. Yapılan titiz değerlendirme sonunda 47 eser ödüle layık görüldü.
Hat kategorisinde Huda Purnawadi ve Abdulwahab Ali Hasan Saif’in; Tezhip kategorisinde Hüsna Kılıç’ın; Minyatür kategorisinde Soner Şahin’in; Kat’ı kategorisinde Ümmügülsüm Sevim’in; Ebru kategorisinde Yasin Şahin’in; Çini kategorisinde Saadet Aydoğdu’nun; Cilt kategorisinde Yasin Çakmak’ın birinci olduğu ödül töreni ikinci, üçüncü ve teşvik ödüllerinin de verilmesiyle son buldu.

Törende konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar’ın ruhunda tarihinde sanat var. Üsküdar’ın hamurunda sanat var. İstanbul’un kültür yakası güzel şehrimiz Üsküdar. Adına yakışır bir sanat etkinliğinde adı tabi ki yarışma ama yarışmadan öte bir anlamlı bir program. Tarihin hiçbir çağı yoktur ki Üsküdar içinde olmasın. Kültür ve sanatın başkenti olan Üsküdarımızda bugün yarışmamızın ikincisini düzenliyoruz. 500’e yakın başvurunun olduğu 50’ye yakın ödülün verileceği bir program. Sadece Üsküdar, İstanbul adına değil sanat tarihimiz adına önemli bir yarışma” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109