ÜMRANİYE’YE ÜÇ YENİ MUHTARLIK BİNASI DAHA

ÜMRANİYE’YE ÜÇ YENİ MUHTARLIK BİNASI DAHA

ÜMRANİYE’YE ÜÇ YENİ MUHTARLIK BİNASI DAHA
ÜMRANİYE’YE ÜÇ YENİ MUHTARLIK BİNASI DAHA

    Kısa bir süre önce Ümraniye Belediyesince yapımı tamamlanan 10 yeni muhtarlık binasının açılışını yapan Başkan Hasan Can, üç muhtarlık binasının daha kurdelesini kesti. Başkan Hasan Can, ‘Ümraniye’nin her karışına hizmet götürüyoruz’ dedi.

    İlçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına her vesile ile katkılarda bulunan Ümran Belediye Başkanı Hasan Can, ilçe genelinde mahallelere yaptırdığı yeni muhtarlık binalarını hizmete açmaya devam ediyor. Temmuz ayında belediye tarafından yapımı tamamlanan 10 yeni muhtarlık binasının açılışını yapan Başkan Hasan Can, belediyece yapımı tamamlanan Ümraniye Altınşehir, Adem Yavuz ve fatih Sultan Mehmet mahallelerine ait 3 yeni muhtarlık binasının daha kurdelesini kesti. Binaların hizmete açılışı vesilesiyle düzenlenen törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Sivas Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Ümraniye Müftüsü İzani Turan, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Osmanbaş, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    BAŞKAN HASAN CAN: ‘MUHTARLARIN YÜKÜ HAFİFLİYOR’  

    Düzenlenen törenlerde konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kendi asli görevlerinin yanında, ilçede bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına büyük katkılarda bulunduklarını söyledi. Nüfus bakımından kalabalık olan mahallelerde muhtarlık hizmetlerinin de ağır bir yük olduğunu hatırlatan Başkan Hasan Can, yaptırdıkları yeni binaların bu yükün hafiflemesinde önemli fonksiyon üstlendiklerini vurguladı. Başkan Hasan Can, şunları söyledi:

    ‘Göreve geldiğimiz günden bu yana Ümraniye’yi hayatın her alanında modern, çağdaş bir kent yapmanın mücadelesini verdik. Ümraniye’ye çok sayıda kalıcı hizmet kazandırdık, sayısız önemli projeyi hayata geçirdik. Belediye olarak yalnızca kendi asli vazifelerimizle sınırlı kalmadık. İlçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlara imkânlarımız ölçüsünde destek olduk, katkılar yaptık. Bunun bir örneği de, açılışlarını gerçekleştirdiğimiz yeni muhtarlık binalarıdır. Özellikle nüfusun yoğun olduğu mahallelerimizde muhtarlık hizmetlerinin daha iyi imkânlarda verilebilmesi için yeni binalara ihtiyaç vardı. Biz de belediye olarak bu sorumluluğu üstlendik ve mahallelerimize modern, donanımlı yeni binalar inşa etmeye başladık. Bugün de birini baştan aşağı modernize ettiğimiz, ikisini de yeni yaptırdığımız toplam 3 binanın açılışını yapıyoruz. Bu binalarla birlikte Ümraniye’ye kazandırdığımız muhtarlık binası sayısı 23’e ulaşmış oldu. 35 mahallesi bulunan Ümraniye’mizin 6 muhtarlık binası bizden önce İl Özel İdaresi tarafından yaptırılmıştı. Geriye kalan diğer 6 mahallemizin muhtarlık binaları da tarafımızca inşa edilerek hizmete kavuşturulacak. Binaların halkımıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.’

    MUHTARLARLARDAN TEŞEKKÜR

    Programda kendilerine verdiği katkı ve destekten dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkür eden muhtarlar, yeni binaların hizmetlerde önemli avantajlar sağlayacağını söylediler. Başkan Hasan Can’ın kendilerine hep destek olduğunu ifade eden muhtarlar, bugüne kadar muhtarlık hizmetleri noktasında ilettikleri hiçbir talebin geri çevrilmediğini belirttiler.

    Yapılan konuşmaların ardından, konuklar açılış kurdelesini birlikte kesti. Başkan Hasan Can ve beraberindekiler daha sonra binaları gezdi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER