ÜMRANİYE’DE DEV BİR PROJENİN DAHA TEMELİ ATILDI!

ÜMRANİYE’DE DEV BİR PROJENİN DAHA TEMELİ ATILDI!

ÜMRANİYE’DE DEV BİR PROJENİN DAHA TEMELİ ATILDI!
Ümraniye Tepeüstü Kavşağı’nın temeli, düzenlenen büyük bir törenle atıldı. İBB Başkanı Topbaş, ‘Ümraniye ve İstanbul’umuza hayırlı olsun dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanacak olan Ümraniye Tepeüstü Kavşağı’nın temeli, çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı büyük bir törenle atıldı. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mimar Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Celal Erdoğan, bazı İlçe Belediye Başkanları, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 BAŞKAN HASAN CAN: ‘HİZMETE SEVDALI KADROLAR İŞ BAŞINDA’

Tepeüstü Kavşağı’nın temel atma töreninde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye’nin her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ilçe olduğunu söyledi. Ümraniye’nin kronik sorunlarını bir bir çözüme kavuşturduklarını belirten Başkan Hasan Can, bu sorunlardan biri olan trafiğin de, hayata geçirilen çok sayıda önemli projeyle en aza indirildiğini söyledi. Başkan Hasan Can, şunları söyledi:

‘Hükümetimiz başta olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve diğer ilçe belediyelerimizle halkımıza en iyi hizmeti vermek için büyük bir gayretin içindeyiz. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizi daha önce görmediği hizmet ve projelerle buluşturdu. Aynı şekilde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mimar Kadir Topbaş, göreve geldiği günden bu yana İstanbul’a eşine az rastlanır hizmetler yaptı. Geniş bir ufuk çizdi. İstanbul’a hak ettiği vizyon ve imajı kazandırdı. Biz de Ümraniye Belediyesi olarak, gerek ilk hizmet dönemimiz ve gerekse halkımızın teveccühü ile göreve devam ettiğimiz bu ikinci dönemde, ilçemizi çok sayıda kalıcı eserle buluşturduk, buluşturmaya devam ediyoruz. Bugün de büyük bir hizmetin daha temelini atmanın sevincini yaşıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaptırılacak olan ve bugün temelini atacağımız Tepeüstü Kavşağı bittikten sonra, buradaki trafik probleminin ortadan kalkacağına inanıyoruz. Bu ay içinde ihale edilecek metro projesinin ileriki yıllarda hayata geçecek olması, Ümraniye’ye ayrı bir değer katacağını düşünüyorum.’

Başkan Hasan Can, bugüne kadar birçok önemli hizmeti Ümraniye’yle buluşturan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’a da bir kez daha teşekkür etti.

 BABUŞCU: ‘BİZ HALKÇI DEĞİL HALKIN TA KENDİSİYİZ’

Törende söz alan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Türkiye’nin 8 yılda geldiği noktaye değindi. Babuşçu, ‘biz halkçı bir parti değiliz. Biz halkın ta kendisiyiz’ dedi. Babuşçu, şunları söyledi: Şimdiye kadar Ak Parti olarak geldiğimiz noktada halkımız hep yanımızda oldu. Biz de halkımızın yanında olmaya, onlara hak ettiği hizmetleri getirmeye devam edeceğiz.’

Babuşcu, Başkan Topbaş’a teşekkür ederek, ‘Tepeüstü Kavşağı, Ümraniye’ye ve İstanbul’umuza hayırlı olsun’ dedi.

TOPBAŞ: ‘ÜMRANİYE’NİN 7 YILDA BU NOKTADA OLACAĞI HAYAL EDİLEMEZDİ!’

Törende konuşan İBB Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Ümraniye’nin her geçen gün gelişen, yükselen bir İstanbul ilçesi haline geldiğini söyledi. ‘Hizmet ve projeleriyle 7 yılda Ümraniye’nin bu noktada olacağını kimse hayal bile edemezdi. Ümraniye’nin vizyonunu değiştiren Başkan Hasan Can ve ekibine teşekkür ediyorum’ diyen Topbaş, sözlerine şöyle devam etti:

‘Türkiye’yi, İstanbul’u, Ümraniye’yi çok daha ileri noktalara götürmek için geceli gündüzlü çalışıyor, çabalıyoruz. Ümraniye’nin bugün geldiği nokta bu gayret ve çabanın ürünüdür. Birçok vesile ile Ümraniye’de önemli projelerin açılışını yaptık, şu anda birçoğu Ümraniyelilere hizmet veriyor. Bugün de Tepeüstü Kavşağı’nın temelini atıyoruz. Bulunduğumuz nokta Ümraniye’nin trafik yükünü taşıyan önemli bir kavşak noktası. Temelini atacağımız proje ile buradaki trafik sorunu büyük ölçüde giderilmiş olacak.’

Topbaş, ayrıca Ümraniyelilere metro müjdesi de verdi. Bu ay içerisinde ihalesi gerçekleştirilecek Ümraniye Metrosu’nun 4 yıl sonra hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Topbaş, daha sonra Tepeüstü Kavşak çalışması yapacak firma yetkililerini sahneye davet ederek, 6 aya yakın sürecek kavşak çalışmalarının 2 ayda bitirilmesi için talimat verdi.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Konuklar Tepeüstü Kavşağı’nın temelini birlikte attı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER