Ümraniye Belediyesinin Alemdağ Caddesi’ne kurduğu açık hava iftar sofrasında binlerce Ümraniyeli aynı anda iftar açtı.

Ümraniye Belediyesinin Alemdağ Caddesi’ne kurduğu açık hava iftar sofrasında binlerce Ümraniyeli aynı anda iftar açtı.

Ümraniye Belediyesinin Alemdağ Caddesi’ne kurduğu açık hava iftar sofrasında binlerce Ümraniyeli aynı anda iftar açtı.
Alemdağ Caddesi Dolup Taştı!

Ümraniye Belediyesi’nin Alemdağ Caddesi’ne kurduğu açık hava iftar sofrasında binlerce Ümraniyeli aynı anda iftar açtı. 20 bin hedeflenen iftara 40 bine yakın vatandaş katılınca alan dolup taştı. Başkan Hasan Can, ‘bundan daha mutluluk verici bir tablo olamaz’ dedi.

Ümraniye Belediyesi, bu yılki Ramazan ayı için büyük bir organizasyona imza attı. Belediye, Ümraniye Alemdağ Caddesi üzerinde, yaklaşık 2 km uzunluğunda dev bir iftar sofrası kurdu. Ümraniye Son Durak mevkiinde bulunan Ramazan etkinlikleri alanından, Santral mevki Belediye Hizmet Binasının önüne kadar uzanan sofra için 20 bin kişilik olarak hesaplandı ancak iftara yaklaşık 40 bine yakın vatandaş katıldı. Ara sokaklarda sofraların kurulduğu iftar programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, İBB Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Ak Parti İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı.


‘BUNDAN BÜYÜK BİR MUTLULUK TABLOSU OLAMAZ’

Ümraniye vatandaşlar, iftara ailece katıldı. Vatandaşlar iftara saatler kala yerlerini almaya başladılar. Alana gelen uzun bacaklar hünerlerini sergiledi. Alan kısa sürede dolarken, Erol Köker yönetimindeki Çamlıca Musiki Topluluğu da tasavvuf eserleri seslendirdi. İftar sonarsında bir coşkulu kalabalığa bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, gördüğü tablonun kendisini çok duygulandırdığını söyledi. Bir belediye başkanı için böyle tablodan daha fazla mutluluk verici bir şey olamaz’ diyen Başkan Hasan Can,  sözlerine şöyle devam etti:

“Biz belediye olarak 20 bin kişi hedefliyorduk, şu an alanda yaklaşık 40 bin kişi var. Bu alanda sofra kurmamızın amacı güzel yemekler yemek, yedirmek değil. Amacımız doğulusu batılısıyla, Kürdü Türküyle, Alevi’si Sünni’siyle, tek bilek, tek yürek olduğumuzu göstermekti. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Dur durak bilmeden, Türkiye’yi karış karış dolaşan, ülkeyi birçok alanda tarihinin en iyi noktasına getiren, ülkemizi dış dünyada saygın, itibarlı bir noktaya taşıyan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hedeflediği sevda şölenini gerçekleştirebilmekti. Bugün bu tabloyu görmenin hazzını yaşıyoruz. Biz Türkiye sevdalısıyız. Bin yıldır bu toprakla kardeşçe yaşıyoruz. Ve gelecek binlerce yılda da bu kardeşlik bağı böyle devam edecek. Buradan bir güzel haberi bir kez daha paylaşmak istiyorum. Ömrümüz vefa ederse, önümüzdeki yıl bu alandaki bazı binaları burada göremeyeceksiniz. Çünkü bu alanı genişletip Ümraniyelilerin nefes alabileceği büyük bir meydan yapacağız. Ve nasip olursa seneye 20 bin, 40 bin değil, belki de 100 bin kişiyle iftar sofrasına oturacağız. Buradan tüm yüreğimle davetimize icabet edip, soframıza katılan bütün Ümraniyelilere, bizleri bu güzel günde yalnız bırakmayan İBB Başkanımız Sayın Kadir Topbaş beyefendi ile İstanbul Milletvekilimiz Sayın Mustafa Ataş beyefendiye de canı gönülden teşekkür ediyorum.”


TOPBAŞ: ‘ÜMRANİYE’NİN GÖNLÜ ZENGİN BİR BAŞKANI VAR’

Programda bir konuşma yapan Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, görkemli kalabalığın bu ülkenin birlik ve beraberliğini yansıtan anlamlı bir tablo olduğunu söyledi. Daha sonra söz alan İBB Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, ‘Ümraniye’nin gönlü zengin bir Başkanı var’ dedi. Başkan Kadir Topbaş, şunları söyledi:

“Ramazan ayı sabır ayıdır. Birlik, beraberlik, paylaşmak ve hatırlamak gibi insani değerlerin öne çıktığı bir aydır. Bizlere paylaşmayı öğütler. Önemli olan bu ayda güzel yemekler yemek değil, bir araya gelmek ve paylaşmaktır. Bugün bu alanda 20 bin kişi için hazırlık yapıldı ama bu rakamın iki katı gerçekleşti. Ümraniye’nin gönlü zengin bir Başkanı var. Buradan Başkan hasan Can ve ekibine teşekkür ediyorum. Başkan Hasan Can’ın da ifade ettiği gibi, İGDAŞ binasının olduğu noktada binalar yıkılarak, altında otoparkı bulunan büyük bir meydan yapılacak. Biz sizin verdiğiniz yetkiyle Ümraniye’yi, İstanbul’u ve Türkiye’yi daha ileri noktalara taşıyabilmenin mücadelesini veriyoruz.”

İftar programı, konuşmaların ardından sona erdi. Hummalı çalışmalar sonucu hazırlanan sofra için 2 bin masa ve 20 bin sandalye kuruldu. 150 garsonun servis yatığı iftar sofrası için, içlerinde Çevik Kuvvet, Ümraniye Belediyesi Zabıta ve güvenlik ekipleri ile belediye personelinin yanı sıra, İBB Zabıta Ekipleri’nin yer aldığı yaklaşık bin kişi görev aldı. İftar sofrasının bulunduğu alana ayrıca 200 metrekarelik 3 dev ekran kuruldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER