ÜMRANİYE BELEDİYESİ ENGELLİLER KÜLTÜR ve EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI

ÜMRANİYE BELEDİYESİ ENGELLİLER KÜLTÜR ve EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI

ÜMRANİYE BELEDİYESİ ENGELLİLER KÜLTÜR ve EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI


Ümraniye Belediyesi tarafından hizmete sunulan Engelliler Kültür ve Eğitim Merkezi’nin açılışında konuşan Başkan Hasan Can, ‘Ümraniye’de engelleri bir bir ortadan kaldırıyoruz’ dedi.

Çok sayıda önemli sosyal sorumluluk projesine imza atan Ümraniye Belediyesi, anlamlı bir hizmete daha imza attı. Belediye, 2006 yılında yaptırdığı Gülden Soyak Kültür ve Eğitim Merkezi’ni, engelli vatandaşlara yönelik bir kültür merkezine dönüştürerek düzenlediği bir törenle hizmete açtı. Ümraniye Belediyesi Engelliler Kültür ve Eğitim Merkezi’ adıyla hizmete sunulan kültür merkezinin açılış törenine Başkan Hasan Can’ın yanı sıra, Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı İsmet Uçma, Ümraniye Milli Eğitim Müdürü Sadettin Gül, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Muhtarlar, birim müdürleri ve engelli vatandaşlarla aileleri katıldı.
    
İSMET UÇMA: BU GÜZEL HİZMETLERİ GÖRMEKTEN MUTLU OLDUM

Törende bir konuşma yapan Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı İsmet Uçma, şunları söyledi. Bugün burada çok önemli bir açılış gerçekleştiriyoruz. Bu denli güzel hizmetleri görmekten dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Sergi salonunda gördüğüm engelli kardeşlerimizin yapmış olduğu resimler ve bu Kültür ve Eğitim Merkezi beni çok duygulandırdı. Bu merkezin engelli kardeşlerimizin hizmetine sunan Belediye Başkanımız Hasan Can’a çok teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca burada eğitim alan ve biraz önce gezdiğimiz sergide mükemmel eserler ortaya çıkaran engelli kardeşlerimizi ve ailelerini de tebrik ediyorum dedi. Uçma, bu Kültür ve Eğitim Merkezinin hayırlı olmasını diliyorum diyerek sözlerini noktaladı.

BAŞKAN HASAN CAN: ‘ÜMRANİYE’DE ENGELLERİ BİR BİR AŞIYORUZ’

Törende bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, sergi salonunda engelli kardeşlerimizin yapmış olduğu resim sergisini gezdim, büyük bir mutluluk duydum. dedi. Bu güzel eserleri ortaya çıkaran engelli kardeşlerimi, onlara her fırsatta destek olan ailelerini ve eğitim veren öğretmenlerini kutluyorum diyerek sözlerine devam eden, Başkan Hasan Can, bugüne kadar her fırsatta, Ümraniye’de yaşayan engelli vatandaşlara, imkânlar ölçüsünde destek olduklarını söyledi.  Ümraniye Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetlerine değinen Başkan Hasan Can, göreve geldikleri 2004 yılından bu ayana engellilerin sorun ve taleplerine ayrı bir önem vererek bunları çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını söyledi. Ümraniye Belediyesi’nin bu konuda hayata geçirdiği hizmet ve projelere değinen Başkan Hasan Can, üç adet asansörlü özel engelli aracının 24 saat hizmet verdiğini hatırlattı. Başkan Hasan Can, tekerlekli sandalye, akülü engelli aracı ve bu noktadaki diğer yardım ve hizmetlerin aynı hassasiyetle sürdürüldüğünün altını çizerek, açılışını gerçekleştirdikleri Ümraniye Belediyesi Engelliler Kültür ve Eğitim Merkezi’nin son derece anlamlı bir boşluğu dolduracağını söyledi. Burada engelli vatandaşlara yönelik eğitim ve aktivitelerin düzenleneceğini ifade eden Başkan Hasan Can, hayatın hemen her alanında gerçekleştirdikleri hizmetlerle, Ümraniye’de engelleri teker teker ortadan kaldırdıklarını vurguladı. Konuşmanın ardından Başkan Hasan Can’a engelli vatandaş yaptığı kara kalem çalışmasını hediye etti.


ENGELLİLERİN GÖSTERİLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Konuşmaların ardından sahne alan engelli kursiyerler, sahneledikleri tiyatro oyunları ve çeşitli gösterilerle izleyicilerden büyük alkış aldı. Birbirinden ilginç yeteneklerini büyük bir başarıyla oyunlarına yansıtan engellilerin sahne şovları büyük ilgi gördü. Sanatçı Ahmet Turan Şan’ın önderliğinde Engelli Korosu’nun verdiği konserle devam eden program, Kültür ve Eğitim Merkezi’nde yıl boyunca eğitim almış engelli kursiyerlerin sertifikalarını almalarıyla sona erdi.  
    
ÜMRANİYE BELEDİYESİ ENGELLİLER KÜLTÜR ve EĞİTİM MERKEZİ

Dört sınıflı Ümraniye Belediyesi Engelliler Kültür ve Eğitim Merkezi’nde, engellilere yönelik takı tasarım, ahşap boyama, halk müziği, bilgisayar kursları vb çeşitli eğitim ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği bir de konferans salonu bulunuyor. Kafeteryası ve diğer sosyal donatıları ile Ümraniyeli engellilere hizmet verecek olan kültür merkezinde çeşitli branşlarda dersler de verilecek.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109