Topbaş: Ülkenin geleceği bize emanet

Topbaş: Ülkenin geleceği bize emanet

Topbaş: Ülkenin geleceği bize emanet
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Bu millet bize güvendi, bize büyük yetkiler verdi. Bu ülkenin geleceğini bize emanet etti." dedi

Biz emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz. Bu güzel şehre hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz'' dedi.

Topbaş, Ümraniye Tepeüstü Köprülü Kavşağı temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ilçenin en önemli sorunlarından birini çözmek için burada olduklarını dile getirdi.

Genelde açılış ve temel atma törenlerini toplu yaptıklarını, buraya özel önem verdiklerini ifade eden Topbaş, Kiptaş'ın anahtar teslimi yapması gereken 8 bin 500 konutu olduğunu, Kadıköy-Kartal metrosunun test sürüşlerinin yakında başlayacağını söyledi.

Topbaş, yaklaşık 750 milyon liralık açılış programlarının var olduğunu da belirterek, bunları açmaya bile zaman bulamadıklarını dile getirdi.

Ümraniye'den bazı mahallelerin Ataşehir ilçesinde kaldığını ve bir süre önce Ataşehir'de birçok yerin ismi değiştirilerek açılışlarının yapıldığını kaydeden Topbaş, ''Bu millet bize güvendi, bize büyük yetkiler verdi. Bu ülkenin geleceğini bize emanet etti, biz emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz. Bu güzel şehre hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz'' dedi.

Yıl sonu itibariyle yaptıkları tüm yatırımların toplam bedelinin 43 milyar lirayı bulacağını kaydeden Topbaş, yer altında, yer üstünde, altyapıda çok sayıda çalışmanın bulunduğunu söyledi.

Topbaş, görevde oldukları 7 yıl içinde İstanbul'da 231 adet kavşak ve yol çalışması yaptıklarını ifade ederek, bunların yaklaşık 5 milyar liraya mal olduğunu kaydetti.

Ümraniye Tepeüstü Kavşağına ilişkin sorunu metro ile birlikte çözmek için beklettiklerini dile getiren Topbaş, ancak sorunun tahammül sınırlarını aştığını ve bu nedenle kavşak yapımı işini öne aldıklarını söyledi.

Topbaş, 5 milyon liraya mal olacak kavşak çalışmasının, müteahhit firma ile gün konusunda pazarlık yapılarak Mayıs ayı sonunda bitirileceğini belirtti.

Dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yerel yönetim anlayışını daha ileriye taşımaya çalıştıklarını söyleyen Topbaş, İstanbul'un dünyada örnek alınan bir şehir haline geldiğini kaydetti.

Topbaş, göreve geldiklerinden bu yana raylı sisteme 37 kilometre ilave ettiklerini belirterek, Üsküdar'dan Tepeüstü'ne, oradan da Çekmeköy'e ulaşacak metronun ihalesinin bu ay yapılacağını ve 4 yılda da bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Gazetecilerin, İDO'nun özelleştirilmesine ilişkin ihalenin yarın yapılacağını hatırlatması üzerine de Topbaş, özelleştirmeyle ilgili 12 firmanın başvuruda bulunduğunu ve 5 firmanın zarflarını verdiğini, yarın sabah da açık pazarlığa gidileceğini dile getirdi.

İDO'nun önemli bir filoya sahip olduğunu belirten Topbaş, iyi bir sonuç alacaklarına inandıklarını söyledi.

Üçüncü köprünün iki katlı olacağı yönündeki haberlere ilişkin soru üzerine de Topbaş, üçüncü köprüyle ilgili Ulaştırma Bakanlığının özel bir çalışması olduğunu, köprünün kentin en kuzeyine yapımına ilişkin karar alındığını anımsattı.

Köprünün, Doğu Karadeniz'den gelen Karadeniz sahil yolunu da içine alıp Avrupa'ya geçiş imkanı verecek sistemi de oluşturacağını belirten Topbaş, üçüncü köprü için gelecekte gerekli olması halinde raylı sistemin de yer alacağı bir proje üzerinde bakanlığın çalışması bulunduğunu söyledi.

-BABUŞÇU'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ-

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ataşehir'deki park açılışı sırasında, YGS sınavından hareketle ve AK Parti'nin ''Sen Türkiye'sin, büyük düşün'' sloganına da atıfta bulunarak, ''büyük götürme, ince götürme'' söylemini dile getirdiğini belirterek, ''Kılıçdaroğlu, ince götürmenin, büyük götürmenin ne demek olduğunu bilmek istiyorsanız, önce Ataşehir Belediyesine gideceksiniz, sonra Silivri, Sarıyer, Maltepe belediyelerine gideceksiniz, ince götürmenin, büyük götürmenin ne demek olduğunu orada göreceksiniz'' dedi.

Belgesiz konuşmadıklarını ifade eden Babuşçu, bu ilçe belediyelerin adlarını, haklarında soruşturmalar olduğu için dile getirdiğini söyledi.

Babuşcu, Kılıçdaroğlu'nun, ''Ergenekon'' davasıyla ilgili olarak, ''Nerede bu terör örgütü, üye olacağım'' dediğini de anımsatarak, ''Buna gerek kalmadı, Ergenekon sanıkları milletvekili aday adayı olmak için partiye gelip üye oldu'' diye konuştu.

Aziz Babuşçu, CHP'nin halkçı olduğunu ifade ettiğini, kendilerinin ise halk olduklarını söyledi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da temeli atılan köprülü kavşakla bölgenin trafik sorununun çözüleceğini dile getirdi.

-YENİLENEN ÇİFTLİK SOKAK AÇILDI-

Topbaş ve beraberindekiler, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ''Rengin Ahengi'' projesi kapsamında Ümraniye'de yenilenen Çiftlik Sokağı da açtı.

Burada konuşan Topbaş, insanların çevrelerindeki güzelliklerden etkilendiğini ifade ederek, ''Medeniyet şehri İstanbul'un her noktasını güzelliklerle donatmaya çalışıyoruz'' dedi.

Topbaş, 7 ilçede başlatılan projeyle sokakların güzelleştiğini dile getirerek, bunun tüm şehre yayılmasını istediklerini söyledi.

Bu arada, proje kapsamında 7 ilçede 180 bina boyandı ve yenilendi. Ümraniye Çiftlik Sokakta da binalar boyanırken, trafiğe kapatılan sokakta çevre düzenlemesi de yapıldı.

Öte yandan, Topbaş ve beraberindekiler, AK Parti Ümraniye Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını da gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109