İSTİKLAL MARŞI’NIN 90. YILI ONURUNA MUHTEŞEM GECE!

İSTİKLAL MARŞI’NIN 90. YILI ONURUNA MUHTEŞEM GECE!

İSTİKLAL MARŞI’NIN 90. YILI ONURUNA MUHTEŞEM GECE!
İSTİKLAL MARŞI’NIN 90. YILI ONURUNA MUHTEŞEM GECE!

    Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği bir programla sahne alan beş ünlü sanatçı, İstiklal Marşı’nın 11 farklı bestesini 55 kişilik bir orkestra eşliğinde seslendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı muhteşem geceye ilgi büyüktü.

     Ümraniye Belediyesi dev bir kültür projesine daha imza attı. Belediyenin, 12 Mart 2011 İstiklal Marşı’nın kabulünün 90. yılı kapsamında düzenlediği muhteşem gecede, Türkiye’nin tanınmış beş sanatçısı, İstiklal Marşı’nın 11 farklı bestesini 55 kişilik bir orkestra eşliğinde seslendirdi. TİM (Türker İnanoğlu Show Center)’de düzenlenen geceye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, Ümraniye Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve eşi ile çok sayıda seçkin davetli katıldı.

    BAŞKAN HASAN CAN: ‘MEHMET AKİF, DOĞRU BİLDİKLERİNİ HAYKIRMAKTAN KORKMADI’  

    Programda bir selamlama konuşması yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un farklı dönemlere şahitlik eden fakat yaşadığı dönemlerde inandıklarına ters düşmeyen, doğru bildiklerini haykırmaktan korkmayan, özü sözü bir olan bir şahsiyet olduğunu söyledi. Başkan Hasan Can, sözlerine şöyle devam etti: ‘Mehmet Akif Ersoy, aziz Milletimize bir devlet adamı, bir düşünce adamı, bir eğitimci ve siyasetçi olarak birçok alanda hizmet eden ve kendisini milletine adayan; ona inanan, milletinin ebediyete kadar hür ve bağımsız olarak yaşamasını isteyen, büyük bir şair, yazar, fikir ve aksiyon adamıdır. Mehmet Akif’e göre İstiklal Marşı kendisinden değil, milletin yanık bağrından çıkmış bir destandır. Bunun için onu Safahat’a almamış ve ‘o benim milletimindir’ demiştir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bu vesile bir kez daha şükran ve rahmetle anarken, Programımıza katılarak bizleri fevkalade onurlandıran Sayın Başbakanımız ve diğer tüm misafirlerimize teşekkürü borç biliyorum.’

    SANATÇILARDAN MUHTEŞEM PERFORMANS

    Ayşe Egesoy ve Bedirhan Gökçe’nin sunduğu gece, sanatçıların İstiklal Marşı’nın 11 farklı bestesini seslendirmeleriyle devam etti. Fatih Erkoç, Kubat, Mustafa Ceceli, Zara ve Zuhal Olcay, özel bir arşivden alınan 1921 yılına ait besteleri, 55 kişilik dev bir orkestra eşliğinde yorumladı. Gecede Ahmet Yekta Madran, Muallim İsmail Hakkı Aksoy, Mehmed Zati Arca, Ali Rifat Çağatay Osman Zeki Üngör, Kazım Uz, Mustafa Sunar, İsmail Zühtü Ateş, Rauf Yekta, Halit Lemi Atlı ve Abdulkadir Töre’nin bestelerini seslendiren sanatçılar seyircilerden büyük alkış aldı. Eserleri birbiri ardınca seslendiren sanatçılar, son olarak TBMM tarafından kabul edilen Zeki Üngör’ün bestelediği İstiklal Marşı’nı hep birlikte okudu.

Gecede ayrıca Mehmet Akif Ersoy’a ait fotoğraflar, bir dönem çıkardığı Sebilürreşad Dergisi ile yine Mehmet Akif Ersoy’un kendi el yazısından oluşan Kur’an-ı Kerim’in yer aldığı bir sergi açıldı.

L528VGAistiklal_marşı_mehmet_akif_ersoy_ümraniye_11-730.jpg

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER