Esnaf Kapı Kapı Gezilerek Ziyaret Edilecek

Esnaf Kapı Kapı Gezilerek Ziyaret Edilecek

Esnaf Kapı Kapı Gezilerek Ziyaret Edilecek
Ruhsatınız Elinizde, Kazancınız Cebinizde!

Ümraniye Belediyesi, başlattığı yeni projeyle ilçe esnafının ruhsat sorunlarına el atıyor. ‘Ruhsatınız Elinizde, Kazancınız Cebinizde’ isimli bir proje ile tüm esnaf kayıt altına alınacak, eski veriler güncellenecek ve kayıtsız esnaf ruhsatlandırılacak.

Ümraniye Belediyesi, ilçe esnafına yönelik olarak dev bir proje başlattı. ‘Ruhsatınız Elinizde, Kazancınız Cebinizde’ adını taşıyan bu proje ile esnafın ruhsat sorunlarına çözüm getirmeyi hedefleyen Ümraniye Belediyesi, ilçede bulunan yaklaşık 35 bin esnafın tamamını kayıt altına alacak. Eldeki mevcut kayıtların tek tek güncelleneceği proje kapsamında, kayıtsız çalışan esnaf da ruhsatlandırılacak.

 Tüm Veriler Elektronik Ortama Taşınıyor

Göreve geldikleri günden bu yana birçok kesim gibi, esnafın sorunlarına da çare bulmaya çalıştıklarını ifade eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, başlattıkları ‘Ruhsatınız Elinizde, Kazancınız Cebinizde’ isimli proje ile ruhsat işlemlerini çok daha kolay ve sistemli hale getireceklerini söyledi. Kampanya sonunda tüm ruhsatsız işyerlerini ruhsatlı hale getirerek eşit ticari rekabet koşullarını sağlayacaklarını vurgulayan Başkan Hasan Can, elde edilen tüm verilerin güncellenip ruhsat bilgileri ile birlikte elektronik ortama aktaracaklarını belirtti.

 Esnaf Kapı Kapı Gezilerek Ziyaret Edilecek

 Başkan Hasan Can, şunları söyledi:

Ümraniye’miz 6 yıl önceki Ümraniye’den çok farklı. Kentli olma yolunda ciddi mesafeler kazandık. Esnaf ile müşterilerinin beklenti ve kalite algıları çok değişti. Kurallara uygun işyerleri müşterinin tercih ettiği ve güven duyduğu işyerleri oldu. Bizler de tüm esnafımızın bu standartları yakalamasını temin etmek için çalışıyoruz. Bu yeni sisteme ait bilgilerin derlenmesi için Belediye ekiplerimiz, tüm esnafımızı kapı kapı ziyaret ederek bilgileri talep formalarıyla toplayacak. Ruhsat işlemlerini kolaylaştırarak daha sistemli bir hale getirmek amacıyla elektronik ortama taşıyacağız. Bu proje ile esnafımızın ruhsatla ilgili ciddi sıkıntılarının ortadan kalkacağına inanıyoruz.

 Esnaf İstismarlara Karşı Uyarıldı

Öte yandan art niyetli kişilerce yalan-yanlış beyanatlarda bulunularak projenin istismar edilebileceğini ifade eden yetkililer, bu konuda esnafı uyardı. Yetkililer olası mağduriyetlerin yaşanmaması için, belediye adına geldiklerini söyleyen kişilerden fotoğraflı, soğuk damga onaylı kimlik belgelerinin istenmesi gerektiğini de hatırlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER