ÜMRANİYE’DE SÜNNET ŞÖLENİ BÜYÜK ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Ümraniye Belediyesi, sünnet ettirdiği 1,600 çocuk için Ümraniye Meydanı’nda bir ‘Sünnet Şöleni’ düzenledi. Şölende doyasıya eğlenen çocuklar, gösterileri ilgiyle izlerken, Ümraniye Belediyesi tarafından çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

ÜMRANİYE’DE SÜNNET ŞÖLENİ BÜYÜK ÇOŞKUYLA KUTLANDI
ÜMRANİYE’DE SÜNNET ŞÖLENİ BÜYÜK ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Ümraniye Belediyesi, sünnet ettirdiği 1,600 çocuk için Ümraniye Meydanı’nda bir ‘Sünnet Şöleni’ düzenledi. Şölende doyasıya eğlenen çocuklar, gösterileri ilgiyle izlerken, Ümraniye Belediyesi tarafından çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Ümraniye Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da sünnet ettirdiği 1,600 çocuk için Ümraniye Meydanı’nda büyük bir ‘Sünnet Şöleni’ gerçekleştirdi. Birbirinden güzel etkinliklerle dolu şölene büyük ilgi gösteren Ümraniyeli Çocuklar, Ümraniye Meydanı’nı doldurdu. Şölene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, Ümraniye İlçe Müftüsü Ercan Aksu, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muhammet Kılıç, Belediye Başkan yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, sünnet ettirilen çocuklar, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Sünnet Şöleni “Dünyanın ve Türkiye’nin ilk Minikler 1453 Mehter Takımı”nın sahne almasıyla başladı. Seslendirdikleri birbirinden güzel Mehter Marşları ile büyük beğeni toplayan Mehter takımı, yalnızca çocuklardan değil, ailelerinden de yoğun ilgi gördü.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ


Programda çizgi film kahramanlarından maskot ekibine, Akrobasi Gösterisinden Jonklöre,  İllüzyon Gösterisinden İnteraktif Şova ve Mini Tiyatro grubuna kadar birbirinden güzel etkinlikler yer aldı. Çocukların zaman zaman eşlik ettiği gösteriler, birbirinden ilginç maharetlerin sergilendiği oyunlar, tekerlemeler, şarkılar ile devam etti.

BAŞKAN HASAN CAN: “ÜMRANİYE’Yİ GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN BERİ GÜZELLİKLERLE BULUŞTURUYORUZ”

Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, şunları söyledi: “Bugün mutlu bir tablonun 11.sini yaşıyoruz. Ümraniye Belediyesi olarak bu sene 1,600 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Her yıl sünnet ettirdiğimiz çocuklar için şölen düzenliyoruz. Onları tepeden tırnağa giydiriyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz sünnet şölenimizi Ümraniye’mize kazandırdığımız bu güzel Meydan’da gerçekleştiriyoruz. Biz Ümraniye’yi göreve geldiğimiz günden beri güzelliklerle buluşturuyoruz. Bu yıl 1,600 çocuğumuzun erkekliğe ilk adımlarını atması vesilesiyle bu güzel etkinliği tertip ettik. Hem erkekliğe ilk adım attıkları bugünlerde sevinçlerini paylaşıyor, hem de ailelerine katkıda bulunmuş oluyoruz.  Bugün çocuklarımızın sünnet düğünü olduğu gibi erkekliğe ilk adım atma günüdür.  Yavrularımız aileleri ve yakınlarıyla beraber bugünü coşkuyla kutluyorlar” dedi. Başkan Hasan Can, Bir kaç gün sonra Mübarek ay olan Ramazanla buluşacağız. Bu ayın 2.sinde meslek edindirme kurslarımızın muhteşem sergisini açmıştık. İnşallah Ramazanın başlangıcıyla birliktede Ramazan etkinliklerimizi hep beraber burada birlikte yaşayacağız. Her sene olduğu gibi bu senede Ümraniye’mizdeki hemşehri derneklerimizin yaklaşık 20-25 tanesinin stantlarını da görmüş olacağız. Geçen senelerde olduğu gibi yine 5-6 noktada ve çeşitli düğün salonlarında iftar yemekleri vereceğiz. Ayrıca hepimizin bildiği gibi 10 ayrı bölgede, sokak iftarları ile sofralar kuracağız. Yardıma muhtaç aileler için açtığımız sosyal market’ten ailelere verdiğimiz destek kartı ile alışveriş yapabilecekler. Ayrıca Sosyal Marketimizin sayısını da senenin sonuna kadar dörde çıkarmış olacağız” dedi. Başkan Hasan Can, sünnet olan bazı çocuklara sahnede saat hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Meydan’da dört ayrı noktaya kurulan stantlardan Hediyelerini alan çocukların sevinçleri yüzlerinden okunurken, Sünnet Şöleni’nden duydukları memnuniyeti dile getiren aileler de Başkan Hasan Can’a teşekkür etti. Ayrıca Meydanda iki ayrı noktaya kurulan “Pop Korn” stantlarıyla çocuklara mısır, pamuk şekeri ve Osmanlı şerbeti ikram edildi.


Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2014, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109