ÜMRANİYEDE 15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda, 15 Temmuz FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan darbe girişiminin ardından yaşananlara dair fotoğraf sergisi açtı.

ÜMRANİYEDE 15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI
 ÜMRANİYEDE 15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda, 15 Temmuz FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan darbe girişiminin ardından yaşananlara dair fotoğraf sergisi açtı.
AK Parti Ümraniye İlçe teşkilatı tarafından '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi' adlı resim sergisi açıldı. Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda açılan fotoğraf sergisinde, 15 Temmuz gecesi ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinde yaşanan anların ölümsüzleştirildiği resimler sergilendi. Türkiye geneli ve Ümraniyede çekilen 92 fotoğrafın yer aldığı sergiyi AK Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz ve Halis Dalkılıç, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve tüm protokol açtı. 

15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi açılışına, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz ve Halis Dalkılıç, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Belediye Başkan yardımcıları, ilçe yönetimi, mahalle başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
ENVER SEDAT ÇAKIROĞLU,”BU DESTANIN KAHRAMANI MİLLETİMİZİN TA KENDİSİDİR.” 

Sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterirken; açılış konuşmasını yapan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, 15 Temmuz bu milletin destanı, 15 Temmuzun milletin tarih yazdığı ve asırlar boyunca konuşulacak bir destan olduğunu dile getirerek sözlerine” başladı. “Bu destanın kahramanı milletin ta kendisidir. Tanklara, mermilere ve uçaklara meydan okuyan şehitlerimizdir, gazilerimizdir.” diyen Çakıroğlu; Millî iradeye sahip çıkma örneği gösteren millet için kurulan serginin hayırlara vesile olmasını diledi. 

BAŞKAN HASAN CAN,”MİLLET, LAFININ ÜZETİNE LAF İSTEMİYOR”

Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Türk milletine ve devletine karşı yapılan 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997, 27 Nisan 2007 e-muhtıra ile tarihe geçen darbeler ile geçmişten günümüze bu aziz milletin nasıl sınandığına değindi. Bu yaşanan olaylar vecibesinde milletin bir karar aldığını ve bir daha asla devletini hiç kimseye yedirmeyeceğini dile getiren Başkan Hasan Can; “15 Temmuz gecesi bütün Türkiye ayağa kalktı. Bu millet iradesine ipotek koydurmama, seçtiklerini yedirmeme ve memleketi 15 senede 3’e 4’e katlamış ve dünya ülkeleri arasında lider ülke konumuna getirmiş Cumhurbaşkanı ve Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan’ı teslim etmeme konusunda kararlıdır” dedi. 

Başkan Hasan Can, tarihten bu yana vatan ve millet idaresi üzerinde oynanan oyunlardan bahsederek “Millet lafının üzerine laf istemiyor. Milletin kararı üzerine kimse laf etmeye kalkmasın ve asla milletin silahını, tankını, topunu tüfeğini millete karşı çevirmesin” dedi. Serginin 15 Temmuzu hatırlamaya vesile olduğu için AK Parti İlçe Teşkilatına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.


AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz konuşmasında, 15 Temmuz şehitlerini unutturmayacaklarını, milletin artık bu tür olaylarda akıllandığı, vatanına, milletine, devletine ve bayrağına nasıl sahip çıktığının söyleyerek, Türk milletinin vatan sevdasını anlattı. Boyraz; Sergi için AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı’na teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç ise, AK Parti Ümraniye İlçe teşkilatına programlarından dolayı teşekkür ile başladı.  AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, “Biz şahadeti şeref biliyoruz, bizi ölümle korkutmanız mümkün değil, Recep Tayyip Erdoğan’ı ölümle korkutmanız mümkün değil” diyerek serginin hayırlara vesile olmasını diledi.

Program protokolün ve katılımcıların sergiyi gezmesiyle son buldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109