ÜMRANİYE BELEDİYESİ ŞEHİT AİLELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılında Şehitleri Anma Günü kapsamında Ümraniye Belediyesi düzenlediği yemek programında şehit ailelerini misafir etti.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ ŞEHİT AİLELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
ÜMRANİYE BELEDİYESİ ŞEHİT AİLELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılında Şehitleri Anma Günü kapsamında Ümraniye Belediyesi düzenlediği yemek programında şehit ailelerini misafir etti.

Ümraniye Belediyesi 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Nikah Sarayı’nda düzenlenen yemekte şehit aileleriyle bir araya geldi. Düzenlenen programa Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek ve Ümraniye Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Küçükkapdan’ın yanı sıra Ümraniye Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir, Hakan Karataş,  Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Sağlık Müdürü Yıldıran Özel, Ümraniye Ak Parti İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve şehit aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşma yapan Ümraniye Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, “Bu sabah Medine Camii’nde sabah namazına müteakip değerli müftümüzün ve hocalarımızın çok güzel bir programı oldu. Gerçekten son derece duygulu bir programdı.  Bu zaferle ilgili birçok şairimiz çok güzel dizeler yazmışlar. Bu tarihin derin sayfalarına asırlarca unutulmayacak zaferleri nakşeden ecdadımız ile alakalı. Çanakkale Eceabat sırtlarından gemiyle geçerken görürsünüz ‘Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver bu sessiz yığın bir vatan kalbinin attığı yerdir’ diye anlatıyor” diyerek Çanakkale Zaferi’nin tarihsel yönüne değindi. Meclis Başkan Vekili Erdoğdu, konuşmasının sonunda şehitleri rahmetle andığını belirterek yakınlarına, geceye katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Kaymakam Mustafa Çek, “Şehitlik çok ulvi bir mertebedir”

Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek ise yaptığı konuşmada; ilçe genelinde şehitleri anmak adına birçok etkinlik yapıldığını belirterek, “Şehitlik çok ulvi bir mertebedir. Yılın tek gününe sığdırılacak kadar küçük, basit bir olay değil. 18 Mart bir başka yönüyle de Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü olması sebebiyle de bu yıl ayrı bir önem taşıyor.  Ülkemizi istilaya gelen yabancılara dur dediğimiz ve vatan yaptığımız bu toprakları korumak için 250 bin şehidimizi feda ettiğimiz o harbin 100’üncü yıl dönümü” dedi.

Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, “Bizim bir tek dileğimiz var. Allah’ın rızasını kazanarak şehit olup cennete girmek” dedi. “Bizler şehitler için üzülmeyiz. Şehitlerden sadece ayrı kalma hüznünü yaşarız” diyerek şehit analarını ve babalarını tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

Düzenlenen program, Müftü İlyas Yılmaztürk’ün yaptığı duayla sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109