Ümraniye 6. Geleneksel Hamsi Festivali

Ümraniye Belediyesi Tarafından Organize Edilen 6. Geleneksel Hamsi Festivali Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Ümraniye 6. Geleneksel Hamsi Festivali
Ümraniye 6. Geleneksel Hamsi Festivali

Ümraniye Belediyesi Tarafından Organize Edilen 6. Geleneksel Hamsi Festivali Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Ümraniye Rizeliler Derneğinin katkılarıyla Ümraniye Belediyesi tarafından organize edilen Geleneksel 6. Hamsi Festivali yoğun katılımla gerçekleşti. Ümraniye Santral Etkinlik Alanı’nda gerçekleşen ve 6 ton hamsinin dağıtıldığı festivale Başkan Hasan Can da katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Ümraniye Santral Etkinlik alanında gerçekleştirilen programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Rizeliler Dernek Başkanı Necmettin Birinci, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yazıcı, Sahil ve Hudutlar Genel Müdürü Osman Kan, Muhtarlar, STK Temsilcileri, Dernek Başkanları, İş Adamları ve binlerce vatandaş katıldı.

Ümraniye Belediyesi Mehterân Takımının gösterisiyle başlayan  programda Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; Show TV, Haber Türk TV, TVNET, Beyaz TV, 24 TV, Ülke TV, TGRT Haber TV, Haber Global TV, Çay TV, DHA gibi yayın organlarına gelenekselleşen Hamsi Festivali hakkında bilgi verdi.

Programda bir selamlama konuşması gerçekleştiren Ümraniye Rizeliler Dernek Başkanı Necmettin Birinci, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ilçedeki hizmetleri ve derneklere desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, bir selamlama konuşması gerçekleştirerek festivalin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Eminmollaoğlu; Ardından 31 Mart Seçimlerinden bahsederek “Ümraniye’de yeniden AK Parti bayrakları dalgalanacak” dedi.

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım da programda bir konuşma gerçekleştirerek “Hamsi festivalini yıllardır organize ederek geleneği sürdüren Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can’a teşekkür ediyorum. Atalarımızdan gelen örf ve adetlerimizi yaşatmak adına önemli bir program” dedi. Başkan Adayı İsmet Yıldırım ayrıca 31 Mart Seçimlerinden de bahsetti ve seçimlerin önemini anlattı. Yıldırım; ilçeye yaptığı hizmetler için Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz programdaki konuşmasında “Tüm Ümraniyelileri en kalbî duygularla selamlıyorum. Bugün burada gelenek, görenek ve ananelerimizi hatırlayacak, horonla kardeşliğimizi pekiştireceğiz” diyerek millî birlik ve beraberliğin öneminden bahsetti ve festivalin hayırlara vesile olmasını niyaz etti.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; programda yaptığı konuşmasında “Hamsi bizim millî yiyeceğimizdir, hamsi bütün yörelerimiz tarafından sevilen müşterek lezzetimizdir” dedi. Millî birlik ve beraberliğin öneminden bahseden Başkan Hasan Can, “Hep birlikte Türkiye olmanın gayretini gösteriyoruz; Türkiye bir kültür mozaiğidir, Ümraniye de 700 bin nüfusuyla küçük bir Türkiye’dir. Türkiye’de ne varsa Ümraniye’de de bunların hepsi vardır. Festivallerimizin 6.sını gerçekleştiriyoruz. Hamsi bahane, amacımız bütün Ümraniye’yi bir araya getirerek tek bir millet olduğumuzu göstermektir” dedi. Başkan Hasan Can; 15 yıl boyunca Ümraniye’de yaptığı hizmetlerden de bahsederek “1961’den bu yana Ümraniye’de yaşayan bir kardeşinizim. 1500 kişilik nüfustan 700 bin nüfusa gelmiş bir şehir Ümraniye. O günden bugüne taşı toprağı altın oldu. Patlayan çöplüğüyle anılan Ümraniye’den bugünkü Ümraniye’ye ulaşmak için birçok çalışma yapmayı Rabbim bize nasip etti. Ümraniyeli bir kardeşiniz olarak 3 dönemi doldurmanın hazzını yaşıyorum. Geriye dönüp baktığımda çok şükür 450 kalıcı eser bırakıyoruz; yolu, kaldırımı, parkı saymadan söylüyorum bunu. Ümraniye’yi, İstanbul’un parlayan yıldızı hâline getirmeye çalıştık, şükür ki yaptık da. Fakat beni en çok mutlu eden garibin başını okşayabilmemizdir. Kimsesizin amcası, ağabeyi olabilmektir. Çok şükür, kimsenin aç ve açıkta olmadığı bir Ümraniye kurduk” diyerek Ümraniye Belediyesinin sosyal belediyecilik alanında yapmış olduğu çok sayıda proje olduğunu söyledi. Başkan Hasan Can; 31 Mart Seçimlerinin öneminden bahsederek; “Partimizin disiplini gereği 3 dönem belediye başkanlığı yapanlar görevlerini bırakıyorlar. Biz çok şükür büyük eserler ve hizmetlerle bırakıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İsmet Yıldırım kardeşimiz de bu çalışmaları devam ettirecektir; seçimlerde hep beraber ona destek olacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Protokol konuşmalarının ardından festival; Hamsi Yeme Yarışması, Folklor Gösterileri, Ücretsiz Hamsi Dağıtımı etkinlikleri ve Davut Güloğlu ile Zeki Uçakan’ın konserleriyle devam etti. Ümraniyeliler festivale yoğun ilgi gösterdiler.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109