KADINLAR ‘KADIN KİMLİĞİNİ’ KONUŞTU

Türk Sinemasının unutulmaz yüzlerinden Necla Nazır ve araştırmacı- Yazar Sibel Eraslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın kimliğini konuştular.

KADINLAR ‘KADIN KİMLİĞİNİ’ KONUŞTU

                               
Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen kültür sanat etkinlikleri Mart ayında da aralıksız devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Ümraniye Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Türk Sinemasının unutulmaz yüzlerinden Necla Nazır ve araştırmacı- Yazar Sibel Eraslan katıldı.

NECLA NAZIR: ‘SANATÇI KADIN DA SORUNLARLA BOĞUŞUYOR’ 

Konuklar, günlük hayattan örneklerle aktüel kadın meselelerini konuştular. Necla Nazır, özellikle sanat camiasının içinde kadının bir hayli güç şartlara maruz kaldığını söyledi. Sinemanın Yeşilçam günlerinin çok meşakkatli çekim süreçleri olduğunu söyleyen Nazır, bugün artık sektörün eskiye göre çok daha rahat koşullara sahip olduğunu ifade etti. Sanatçı kadının da diğer kadınlardan çok farklı bir yaşamı olmadığını, çalışan kadının benzer sıkıntılarının sanat ile uğraşan kadınlar içinde söz konusu olduğunu söyledi.

SİBEL ERASLAN: ‘DEVLET KADIN İÇİN ACİL ADIMLAR ATMALI’

Sibel Eraslan ise kadının mühim rolünün modern zamanlarda yara aldığını söyleyerek sözlerine başladı. Kadına ölümlerden ölüm beğen anlamında ya ev kadını veya iş kadını olmasını dayatan katı bir seçim biçimi olduğunu söyleyen Eraslan, devletin bu konuda acil ve hızlı adımlar atarak kadın kimliğine getirilen bu kısıtlayıcı bakışın değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Günümüz de birçok şeyle birlikte kadın ve ailenin sahip olduğu değerin yitirilmeye başlandığını belirten Eraslan, bunun kadına yönelik hakaret ve şiddeti beraberinde getirdiğini söyledi.

www.atasehirweb.com

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2012, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER