SEYAHAT İLK 3 AYDA HIZ KESMEDİ

1 Ocak – 31 Mart tarihleri arasında otobüs, yurt içi-yurt dışı uçak ve İDO olmak üzere 641 bin 156 adet bilet sattı.

SEYAHAT İLK 3 AYDA HIZ KESMEDİ

 SEYAHAT İLK 3 AYDA HIZ KESMEDİ

Türkiye’de otobüs firmaları ile bilet satış ve dağıtımı konusunda anlaşmalı tek yetkili şirket olan Biletall, 1 Ocak – 31 Mart tarihleri arasında otobüs, yurt içi-yurt dışı uçak ve İDO olmak üzere 641 bin 156 adet bilet sattı.

Bilet satışlarını yaptığı otobüs firmaları sayısını yıl başında 80’den 132’ye yükselten ve online bilet satışı yapan yüzlerce web sitesine altyapı sağlayan Biletall; bu yılın ilk 3 ayında 525 bin 891 adet otobüs bileti sattı. Şirketin CEO’su Yaşar Çelik, tüm dünyayı etkisi altına alan terör olayları ve ekonomik sıkıntılara rağmen özellikle yurt dışı için sattığı uçak biletlerinde geçen seneye oranla yüzde 54 artış olduğunu belirtti.

İş dünyasının genç üyelerinden Yaşar Çelik’in CEO göreviyle yönettiği Biletall, bu yıl da yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ulaşım sektöründe büyümeye devam ediyor. 2006 yılında 50 bin TL sermaye ile kurulan şirket, bu yılın ilk 3 ayında 641 bin 156 adet bilet satışı yaparak 34 milyon 736 bin 680 TL ciro elde etti. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 395 bin 394 adet bilet satarak 21 milyon 168 bin 112 TL hasılata ulaşan Biletall, bu yıl ile kıyaslandığında bilet satışlarında yüzde 62, hasılat gelirinde ise yüzde 64 büyüme sağlamış oldu.

Rusya ve Yunanistan gözden düştü Firmanın sahip olduğu önemli verilerden biri de yurtdışı için satmış olduğu bilet sayısı. Biletall, satmış olduğu bilet sayısını geçtiğimiz yılın ilk 3 ayına oranla yüzde 54 artırarak bu yıl 8652 bilete ulaştı. Satış kanallarından alınan veriye göre her iki ülke ile yaşanan sorunlar nedeniyle Rusya ve Yunanistan bu yıl en çok tercih edilen rotalar arasına giremedi. Bakü, Erbil, Dusseldorf, Frankfurt, Beyrut, Münih, Köln ve Amsterdam satılan biletlerde en çok tercih edilen şehirler oldu. 2015 yılında İDO biletlerinin satışına başlayan Biletall, son 2 yıldaki çalışmalarının meyvesini de almaya başladı. Ulusal Bilet Dağıtım Sistemi adlı Tubitak projesi ile çalışmalara başlayan Biletall, 2015’te 91 adet, 2016’da ise 3.811 adet İDO bileti sattı.

İndirimli Uçak Biletleri, Otobüs Firmalarını Etkiliyor
Biletall’ın verilerine göre son 3 yılın ilk 3 ayına bakıldığında yurtiçi uçak biletlerinin fiyat ortalaması 150 TL ile 160 TL arasında değişirken otobüs biletlerinde bu duruma karşı ortalamada sadece 4 TL’lik bir fark oluştu. 2014’te ortalama otobüs bileti fiyatı 42 TL iken son iki yılda bu rakam 46 TL olarak ortaya çıktı. Yıl bazında bakıldığında otobüs firmaları filolarını yenilemelerine rağmen yüksek sezonda dahi bilet ücretlerinde gerekli artışı yapamıyor. Bu da gerek firmaların gerekse online bilet satan şirketlerin cirolarını doğrudan etkiliyor. 

Biletall.com CEO’su Yaşar Çelik konuyla ilgili olarak “Ulaşım sektörü kendi içerisinde dinamikleri olan ve çok hızlı değişim gösteren bir sektör. Biletlerin internet üzerinden satıldığı online bilet pazarına birçok yeni firma katıldı. Rekabet üst düzeyde. Bu da her zaman kendini yenileme, hizmetlerini gözden geçirip eksiklikleri varsa giderme ihtiyacı doğuruyor. Henüz çağrı merkezlerimizden satışını gerçekleştirdiğimiz TCDD biletlerini yakında mobil ve web sitesine de entegre edeceğiz. Türkiye’de otobüs firmaları ile anlaşmalı olarak online bilet satışını başlatan Biletall ailesi olarak hasılat gelirlerinde geçen yıla göre yüzde 64, 2014’e göre yüzde 135 büyüme kaydettik. Yılsonunda 2 milyon otobüs, 1 milyon uçak, 245 bin İDO bileti ile 160 milyon TL ciro hedefliyoruz.”dedi.

OTOBÜS FİRMALARI

UCUZ BİLET SATAN FİRMALAR

UCUZ UÇAK BİLETİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109