Üniversiteler Liselere İkna Sanatını Öğretiyor

Üniversiteler Liselere İkna Sanatını Öğretiyor

Üniversiteler Liselere İkna Sanatını Öğretiyor
Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen, Sabancı ve Yeditepe Üniversitelerinin desteklediği münazara yarışmaları 21-23 Mayıs tarihlerinde Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezinde gerçekleşecek

Avrupa’da genelde üniversite öğrencileri arasında gerçekleşen münazara yarışmaları Tuzla Belediyesi, Sabancı ve Yeditepe Üniversitelerinin koordinasyonuyla Liselere taşınıyor. Türkiye'nin her yanından gelen 60 liseden 300 öğrenci Merkez Bankası özerkliği, internet yasakları, Ortadoğu isyanları, üniversite sınavı, bedelli askerlik, emeğin serbest dolaşımı, tecavüz suçlularının hadım edilmesi gibi birbirinden farklı güncel konuları tartışacak. Görüşlerini, tezler, olaylar, antitezler, istatistiki bilgilerle savunacaklar.

Her münazaranın sonunda ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarılı olmuş jüri sadece puanlama yapmayacak, aynı zamanda öğrencilere nasıl daha iyi münazara yapabileceklerini anlatacak.

Yarışmacılar tartışacakları konulara önceden hazırlanacaklar,  fakat taraflarını maçlardan hemen önce öğrenecekler. Böylece gençler sadece kendi inandıkları tezleri değil aynı zamanda karşı oldukları düşünceyi de anlayabilecekler.

Liselerde münazara yarışmalarının öğrenciler arasında fikir alışverişinin gelişeceğini ifade eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “ demokrasinin, açık görüşün yaygınlaşması ve geleceğin liderlerini yetiştirmek için öğrencilerimize yönelik projeler üretmekteyiz. Üniversitelerle ortaklaşa düzenlediğimiz münazara yarışmaları da Tuzla’lı öğrencilerimize bu noktada büyük katkı sağlayacaktır” ifadesinde bulundu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109