TUZLALI ÖĞRENCİLER SORULARI ‘TUŞ’A GETİRECEK

TUZLALI ÖĞRENCİLER SORULARI ‘TUŞ’A GETİRECEK

TUZLALI ÖĞRENCİLER SORULARI ‘TUŞ’A GETİRECEK
TUZLALI ÖĞRENCİLER SORULARI ‘TUŞ’A GETİRECEK! Parmak Kaldırma Devri Sona Erdi Her Ders Bir Yarışma
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ilçedeki tüm ilköğretim okullarına sağladığı elektronik cevaplama sistemi, Tuzlalı öğrenciler için önemli bir motivasyon ve başarı kaynağı oldu. Elektronik ölçme ve değerlendirme sistemi sayesinde öğrenciler, kağıt üzerinde soru cevaplamaktan kurtulurken, öğretmenler de uzun zaman alan sınav sonuçlarını değerlendirme işlemini hiç zaman kaybetmeden ve çok detaylı bir şekilde elde ediyorlar. Ayrıca sistem sayesinde öğrenciler sorulara parmak kaldırmadan cevap veriyor.

İlçe genelindeki tüm ilköğretim okullarına ölçme ve değerlendirme sistemini kazandıran Tuzla Belediyesi, tüm belediyelere örnek olacak bu hizmetiyle de bir ilki gerçekleştirmiş oldu.  İlköğretim öğrencileri, ilk kez tanıştıkları bu sistemle, eğlenceli ve rekabetçi eğitim teknolojisiyle kendilerini geliştirme imkanına kavuştu.

SINAV ALIŞKANLIĞI VE MOTİVASYON
Tüm okullara sağladığı bu yeni teknoloji ile büyük takdir toplayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sunulan hizmetle ilgili olarak şunları söyledi: “Tuzla Belediyesi olarak eğitim ve sağlık, üzerinde en çok durduğumuz konular. Tüm imkanlarımızı eğitimin hizmetine sunmaktan geri durmuyoruz. Okullarımıza sağladığımız bu sistemler sayesinde, öğrenciler sınav alışkanlıklarını pekiştirecek, yüksek motivasyonla birlikte sınavları eğlenceli hale getirecek.”
BAŞKANA TEŞEKKÜR EDERİZ
Tuzla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Avni Er, eğitime sağladığı katkılardan ötürü Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ederek, “Belediye hizmet alanında olsun olmasın elinden gelen her türlü katkıyı bizlere sunan sayın başkanımıza çabalarından ötürü şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Derslerin çok eğlenceli geçtiğini söyleyen Tezel Taşkıran İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi Ayşe Karakurt, artık sorulara parmak kaldırmıyor, soruları butonlarla çözüyoruz dedi. Karakurt; Sosyal bilgiler testlerini çok hızlı çözdüğünü ancak İngilizce dersinde daha çok soru çözerek başarısının yükselmesi gerektiğini ölçme değerlendirme sistemiyle anladığını belirtti.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SİSTEMİ NEDİR?
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından okullara hediye edilen bu sistem, elektronik oylama olarak tanımlanıyor. Sisteme girilen soruların ve testlerin, eldeki kablosuz kumanda ile tuşlanarak cevaplanmasını sağlayan bu sistem, başarıyı ölçme ve değerlendirmede öğretmenlere büyük kolaylık ve zaman kazandırıyor.

Tamamen Türkçe yazılım kullanan bu sistem, her öğrenciye verilen bir cevaplama kumandası, bir öğretmen kumandası ve bilgisayar yazılımından oluşmakta. Sınıflardaki projeksiyon cihazları ile perdeye veya tahtaya yansıtılan sorular, öğrenciler tarafından kumandalar kullanılarak cevaplanıyor. Cevaplama süresi dolduktan sonra saniyeler içerisinde tüm sınıfın soru ve birey bazında değerlendirmeleri, grafikler eşliğinde ekrana yansıyor. Böylece öğretmenler, oldukça detaylı sonuçları, birkaç saniye içerisinde almış oluyor.

EĞLENCELİ SINAV HIZLI DEĞERLENDİRME
Hangi öğrencilerin, hangi sorularda başarılı veya başarısız olduğunu detaylı bir şekilde ekranında gören öğretmenler, sistem sayesinde öğrencilerin eksiklerini tamamlamak üzere detaylı verilere kolayca ulaşmış oluyorlar. Öğrencilerin motivasyonunu artırarak yarışma havasında sınav tecrübesi kazandıran bu sistem, kırtasiye ihtiyaçlarını da önemli ölçüde ortadan kaldırdığından, ekonomik olarak da tasarruf sağlıyor.

SİSTEMİN BAŞLICA AVANTAJLARI
Sistem, soruları cevaplamada ve cevapların değerlendirilmesinde büyük kolaylık sağlamaktadır.
Değerlendirmede çok önemli zaman kazandırmaktadır.
Uygulanan testlerle ilgili öğrenci ve soru bazlı istatistikler vermektedir.
Grafik ve görsel verilerle öğrenciye motivasyon sağlamaktadır.
Eğitimi eğlenceli hale getirmektedir.
Öğrencilere zamanı doğru kullanmayı öğretmektedir.
Öğrencilerin yarış havasına girmesini sağlayarak motive etmektedir.
Fotokopi ve kağıt kullanımını azaltarak tasrruf sağlamaktadır.
Öğrencilere sınav alışkanlığı kazandırmaktadır.
Değerlendirme kolaylığından dolayı daha fazla soru çözme imkanı sağlamaktadır.
Öğrenciler sistem sayesinde, sorulan soruları yanlış bile yanıtlasalar, aktif öğrenme ortamı içinde bulunarak hatalarını telafi etme şansı yakalarlar.
Tüm öğrencilerin derse katılımını sağlar.
Öğretmenin öğretim materyallerini ve eğitim süreçlerini değerlendirmelerine, aksayan eksik kısımları görebilmelerine imkân sağlamaktadır.
Öğrencilerin zaman içindeki gelişimlerini takip etme olanağı sağlamaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER