TUZLADA DAVUL ZURNALI YIKIM

TUZLADA DAVUL ZURNALI YIKIM

TUZLADA DAVUL ZURNALI YIKIM
İçmeler Trafiğine Neşter Vuruldu  Tuzla Belediyesi’nin kent içi trafik sorununu çözmek için hazırladığı İçmeler Kavşak Rehabilitasyon projesinde binaların yıkımına başlandı. Şölen havasında başlayan yıkım töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Göreve geldiğimizde E-5 altındaki bölgenin en önemli sıkıntısı kooperatifler sorunuydu. Verdiğimiz uğraşlar sonucu çok şükür o önemli sıkıntıyı çözdük. E-5 üstü bölgenin sorunu ise, İçmeler köprüsündeki daralan bölgede oluşan trafik sıkıntısı idi. Bu sorun için de gerek Büyükşehir’de gerek ilçemizde yoğun gayret sarfettik. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş Bey’in de önemli desteği ile, bu rehabilitasyon projesini hayata geçirmeye muvaffak olduk. Bu proje aynı zamanda kentsel dönüşüme yeni bir ivme kazandıracak olan ve İstanbul’da bundan sonra sıkça görebileceğimiz ‘yerinde dönüşüm’ planlamalarının da ilk örneğini oluşturacak. Projeye katkı sunan herkese, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a, Kaymakamımız Sayın Mümin Heybet’e, çalışma arkadaşlarıma ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum”dedi. Başkan Yazıcı’nın ardından söz alan Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet de konuşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “İstanbul’a girişte, yonca yaprağı kavşağımızın eksik kalan yaprağı da bu güzel proje ile tamamlanmış olacak” dedi. Yıkım sırasında bina sahipleri, davul zurna eşliğinde halay çekerek yıkımı adeat bir şölene dönüştürdüler.

Binaların hak sahipleriyle yapılan anlaşma sonucu, yıkılan 8 binanın yerine 13 katlı modern bir yapı inşa edilecek. Proje tamamlandığında İçmeler kavşağında yoğunlaşan trafik sorununun çözüleceği gibi bölge, plansızlıktan kurtulup modern bir görüntüye sahip olacak.

Tuzla’da kentsel dönüşüm projesi, imar hakları artırılan ve projesi belediye meclisinden geçen İçmeler Kavşak Rehabilitasyon projesiyle başladı. İlk etapta, projenin uygulanacağı yerdeki hak sahipleriyle tek tek görüşen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hazırladıkları projeyi, hak sahiplerinin projedeki kazanımlarını ayrıntılarıyla anlattı.
   
İçmeleri Yeni Bir Çehreye Kavuşturacak

  Toki, Kiptaş ve özel sektör tarafından yapılan toplu konutları, dört sanayi bölgesini, Formula 1 yarışlarının sergilendiği İstanbul Parkı ve iki üniversiteyi, E-5’e bağlayan İçmeler kavşağı, gelen yatırımlarla trafiğin yoğun olduğu bir yer haline geldi. Bölgede 20-25  yıl önce yapılan imarsız binaların olması hem trafik keşmekeşine sebep oluyor hem de  trafik sorununun çözümünü zorlaştırıyordu.
 Kentsel dönüşüm projesi kapsamında düzenlenen İçmeler Kavşak Rehabilite projesi; kamulaştırma yapılmadan, imar planı ile trafik sorununu çözüme kavuşturan örnek bir proje.  Yapılan anlaşma çerçevesinde, 2400 metrekare alanda bulunan imarsız 8 bina yıkılarak yerine 1560 metrekarelik 13 katlı modern bir bina yapılacak.  Açığa çıkan yerler ise yola dahil edilerek trafik sorunu ortadan kaldırılacak.


Tuzla ve İstanbul’a Katkı Sağlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın projeye büyük destek verdiğini söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “Büyükşehir Belediye

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109